Land

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, de punt van het continent

Waar jullie Zuiderburen vlaamse frieten in de frituur gooien, zetten de onze de fik in de braai. Zuid-Afrika wordt door veel mensen gezien als de ultieme vakantiebestemming in sub-Saharisch Afrika, en met reden! Met de perfecte mix tussen Afrikaans avontuur en sterke Europese (Nederlandse!) invloeden is dit het Afrika instapmodel. Het gigantische land heeft een divers arsenaal aan landschappen, uitzichten, activiteiten, highlights en en draagt een imponerende geschiedenis. De kers op de kaart van elk Zuid-Afrikaans avontuur is natuurlijk the mother city Kaapstad of cultureel Johannesburg!

Waarom naar Zuid-Afrika?

Kaapstad

Kaapstad heeft het allemaal. Voor de hipster is er een veelvoud aan food markets en hippe stranden, en tegelijkertijd kunnen de avonturiers kiezen voor een hike op Tafelberg of Lion's Head. Denk aan surfen in Muizenberg, duiken met witte haaien in Gansbaai of gewoon lekker op onderzoek uit. Weg van alles wat met eten te maken heeft? Kaapstad is Argentinië's grootste rivaal op het gebied van verse steak en goede wijnen.

Garden Route

Het startpunt van deze route ligt officieel in Port Elizabeth, maar je kunt de route ook andersom doen. Al rijdend pak je alle hotspots van Z-A mee. Surfstadjes, struisvogelboerderijen, of walvis-spotten: op deze route heb je deze mogelijkheden en nog meer! Eindigen doe je in Kaapstad of Port Elizabeth, waar je met een goed glas wijn in de hand rustig alle indrukken kunt verwerken.

Kruger National Park

Het Kruger Park is 380 km lang en 60 km breed, en daarmee een van de grootste wildparken ter wereld! Met de volledige Big 5 die er rustig rondhobbelt is dit park het Mekka voor natuurliefhebbers. Wat het Kruger Park extra bijzonder maakt is de toegankelijkheid: je kunt zelf door het park heen rijden en de dieren spotten. Een goede manier om het park verder te ontdekken is kamperen: laad de auto vol met koud bier en vlees en gooi de ‘braai’ (BBQ) aan in een van de tented camps. Dit alles met uitzicht over een van de vele rivieren!

Drakensberg

Het is niet moeilijk in te beelden dat het Drakengebergte Tolkien’s grootste inspiratiebron voor Lord of the Rings is geweest. De bergketen reikt over een lengte van 1000 kilometer en is zelfs vanuit het Kruger park te zien. Het is een walhalla voor fanatieke hikers en je kunt hier heel bijzonder overnachten in grotten. Daarnaast is het de gateway naar het Koninkrijk van Lesotho, een land dat volledig is omsloten door Zuid-Afrika.

Cederberg

Cederberg is geliefd bij de Afrikaners en wordt ook wel ‘South Africa’s best kept secret’ genoemd. Na een actieve dag klauteren over de rotsen en kruipend onder de watervallen, zet je hier ’s avonds kamp op onder een hemel met miljoenen sterren. Alleen op de wereld met een goede fles Cederberg wijn!  

Johannesburg

‘The Big Smoke’ Johannesburg is zonder twijfel een van de meest actieve steden van Afrika. Jozi heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Zo kan je je geluk op in een van de luxe shopping malls, ervaar je de local culture in de bekende slum Soweto en leer je meer over de geschiedenis in het Apartheidmuseum. De hippe wijk Maboneng is het creatieve epicentrum waar menig hippe Afrikaan (en toerist) aan zijn trekken komt. Een must!

Verhalen uit Zuid-Afrika

bomen in Afrika

Bomen in Afrika: Het markante en bijzondere aangezicht van Afrika

Mag ik van jou van heilige bomen in Afrika de Mugumo? Heb ik niet! Op safari zie je beesten, dieren en monsters en op een paar rare zandbewoners na, doet in Afrika bijna niemand het zonder de bescherming van een enorme woudreus

Door: Wieke Braat
14 november 2018

slapen in Oost-Afrika

De 5 leukste familie lodges in Afrika

Hieronder de 5 leukste familie lodges in Oost-Afrika! Want ondanks dat we bij Charlie’s Travels toch vooral bekend staan om onze off-the-beaten-track adventures en vette experiences, is er bij ons nog veel meer mogelijk en is your wish our command… Als je een

Door: Simone Langejan
24 oktober 2018

Soweto most instagrammable spots Zuid Afrika

8 beste instagram spots Zuid Afrika

Sharing is Caring. Dus delen wij graag de beste instagram spots in Zuid Afrika met je, die jij dan weer op je trip kan delen met je vrienden, familie en fans -of via ons speciale travel platform. Instagram blijft een weird en sprookjesachtig

Door: Wieke Braat
4 oktober 2018

Pagina 1 van 3
TOP