Land

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, de punt van het continent

Waar jullie Zuiderburen vlaamse frieten in de frituur gooien, zetten de onze de fik in de braai. Zuid-Afrika wordt door veel mensen gezien als de ultieme vakantiebestemming in sub-Saharisch Afrika, en met reden! Met de perfecte mix tussen Afrikaans avontuur en sterke Europese (Nederlandse!) invloeden is dit het Afrika instapmodel. Het gigantische land heeft een divers arsenaal aan landschappen, uitzichten, activiteiten, highlights en en draagt een imponerende geschiedenis. De kers op de kaart van elk Zuid-Afrikaans avontuur is natuurlijk the mother city Kaapstad of cultureel Johannesburg!

Waarom naar Zuid-Afrika?

Kaapstad

Kaapstad heeft het allemaal. Voor de hipster is er een veelvoud aan food markets en hippe stranden, en tegelijkertijd kunnen de avonturiers kiezen voor een hike op Tafelberg of Lion's Head. Denk aan surfen in Muizenberg, duiken met witte haaien in Gansbaai of gewoon lekker op onderzoek uit. Weg van alles wat met eten te maken heeft? Kaapstad is Argentinië's grootste rivaal op het gebied van verse steak en goede wijnen.

Garden Route

Het startpunt van deze route ligt officieel in Port Elizabeth, maar je kunt de route ook andersom doen. Al rijdend pak je alle hotspots van Z-A mee. Surfstadjes, struisvogelboerderijen, of walvis-spotten: op deze route heb je deze mogelijkheden en nog meer! Eindigen doe je in Kaapstad of Port Elizabeth, waar je met een goed glas wijn in de hand rustig alle indrukken kunt verwerken.

Kruger National Park

Het Kruger Park is 380 km lang en 60 km breed, en daarmee een van de grootste wildparken ter wereld! Met de volledige Big 5 die er rustig rondhobbelt is dit park het Mekka voor natuurliefhebbers. Wat het Kruger Park extra bijzonder maakt is de toegankelijkheid: je kunt zelf door het park heen rijden en de dieren spotten. Een goede manier om het park verder te ontdekken is kamperen: laad de auto vol met koud bier en vlees en gooi de ‘braai’ (BBQ) aan in een van de tented camps. Dit alles met uitzicht over een van de vele rivieren!

Drakensberg

Het is niet moeilijk in te beelden dat het Drakengebergte Tolkien’s grootste inspiratiebron voor Lord of the Rings is geweest. De bergketen reikt over een lengte van 1000 kilometer en is zelfs vanuit het Kruger park te zien. Het is een walhalla voor fanatieke hikers en je kunt hier heel bijzonder overnachten in grotten. Daarnaast is het de gateway naar het Koninkrijk van Lesotho, een land dat volledig is omsloten door Zuid-Afrika.

Cederberg

Cederberg is geliefd bij de Afrikaners en wordt ook wel ‘South Africa’s best kept secret’ genoemd. Na een actieve dag klauteren over de rotsen en kruipend onder de watervallen, zet je hier ’s avonds kamp op onder een hemel met miljoenen sterren. Alleen op de wereld met een goede fles Cederberg wijn!  

Johannesburg

‘The Big Smoke’ Johannesburg is zonder twijfel een van de meest actieve steden van Afrika. Jozi heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van cultuur en geschiedenis. Zo kan je je geluk op in een van de luxe shopping malls, ervaar je de local culture in de bekende slum Soweto en leer je meer over de geschiedenis in het Apartheidmuseum. De hippe wijk Maboneng is het creatieve epicentrum waar menig hippe Afrikaan (en toerist) aan zijn trekken komt. Een must!

Verhalen uit Zuid-Afrika:

The Gods Must Be Crazy
Heb je zin in een Afrika-film, maar wil je niet kijken naar een een docu als Tanzania Transit of Virunga en heb je tevens geen zin in de ietwat zware, maar romantische Out of Africa? Check dan de klassieker ‘The Gods Must Be Crazy’ – een absurdistische komedie die zich afspeelt in Botswana!   Deze
slapen in Zuid-Afrika
Zuid-Afrika: die Groot Vyf, de mooiste highways ter wereld en heel veel off-the-beaten-track avontuur. Charlie’s Angels Emke, onze Zuid-Afrika expert, stelde deze lijst met vette spots om te slapen in Zuid-Afrika samen, waar je even kan bijkomen na al je belevenissen in dit bizar mooie land. AfriCamps Klein Karoo, Oudtshoorn AfriCamps is glamping. Iets minder rauw
Garden Route
Inladen die bak en karren maar! Vergeet de bumps, de uitelkaar vallende stoelen, die klapband. It’s all part of the trip en wat voor één. De mooiste en uitgestorven routes, dat is Zuid-Afrikaans roadtrippin’. Genieten van welverdiende sundowners en volle rode wijn. Bizarre ontmoetingen, onvergetelijke tijden en pure natuur. Dit zijn de routes waar wij het
TOP