• Brandberg

    De Brandberg (‘Fire Mountain’) is de hoogste top van Namibië. Voor de San-bevolking draagt deze berg eeuwenlang een heilige betekenis.

Brandberg

De Brandberg (‘Fire Mountain’) is de hoogste top van Namibië en staat maar liefst 2573 meter boven de zeespiegel. Voor de San-bevolking draagt deze berg al eeuwenlang een heilige betekenis. Zo vind je in het Tsisab-ravijn, aan de voet van de Brandberg, meer dan 45.000 oude rotstekeningen, inclusief de beroemde ‘Witte Dame’. De Brandberg lijkt met de oranjerode gloed van zonsopgang of – ondergang op een versteende vlammenzee… Vandaar de naam!

Uiteraard kun je een kijkje nemen op deze imposante berg en de eeuwenoude rotstekeningen bewonderen. Je zult dit met een gids moeten doen omdat zij ervoor waken dat de tekeningen niet beschadigd worden. Fair enough! Het is een lekkere wandeling, je loopt in een klein uurtje naar de tekening van de ‘’Witte Dame’’ en onderweg kan de gids je alles vertellen over de flora en fauna van het gebied. Ook kun je sporen van wildlife tegenkomen tijdens de wandeling zoals olifanten- en luipaardpoep. Wie weet spot je de beesten zelf ook nog!

Twyfelfontein

Dichtbij de Brandberg bevindt zich een waterbron met daaromheen duizenden rotstekeningen waar menig museum jaloers op zal zijn. De 2500 verschillende rots-kunstwerken vormen één van de grootste en meest belangrijke rotstekening-concentraties van Afrika en heeft mooi plekje veroverd op de Werelderfgoed-lijst. Hoewel het de naam heeft gekregen van een fontein, is er amper water te vinden in dit spectaculaire, rode zandsteen landschap. Vandaar de naam: een fontein, maar een beetje twijfelachtig!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Namibië

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Brandberg?
Powered by