• Brandberg

    De Brandberg (‘Fire Mountain’) is de hoogste top van Namibië. Voor de San-bevolking draagt deze berg eeuwenlang een heilige betekenis.

Brandberg

De Brandberg (‘Fire Mountain’) is de hoogste top van Namibië en staat maar liefst 2573 meter boven de zeespiegel. Voor de San-bevolking draagt deze berg eeuwenlang een heilige betekenis. Zo vind je in het Tsisab-ravijn, aan de voet van de Brandberg, meer dan 45.000 oude rotstekeningen uit de tijd van de San, inclusief de beroemde ‘Witte Dame’. De Brandberg lijkt, met de oranje rode gloed van zonsopkomst of – ondergang, op een versteende vlammenzee… Vandaar de naam!

Uiteraard kun je een kijkje nemen op deze imposante berg en de eeuwenoude rotstekeningen bewonderen. Je zult dit met een gids moeten doen, omdat zij ervoor waken dat de tekeningen niet beschadigd worden. Fair enough! Het is een prima wandeling, je loopt in een klein uurtje naar de tekening van de ‘’Witte Dame’’ en onderweg kan de gids je alles vertellen over de flora en fauna van het gebied. Ook kun je sporen van wildlife tegenkomen tijdens de wandeling zoals olifanten- en luipaardpoep. Maar waar zijn die beesten dan…

Twyfelfontein

Dichtbij de Brandberg bevindt zich een waterbron met daaromheen honderden rotstekeningen waar menig museum jaloers op zal zijn. Er hebben hier een hoop fanatieke creatievelingen rond gedwarreld! Een omgeving vol onzekerheden, cliffhangers, loose ends en; twijfel. Want ooit was deze omgeving een heus waterparadijs, maar daar is nu niks meer van over. Vandaar dat de waterbron de naam Twyfelfontein heeft gekregen. Lekkere naam wel, de creativiteit in deze regio is in ieder geval niet verdwenen!

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!