• Congo Nile Trail

    Gisenyi is het startpunt van de Congo Nile Trail. Dit spoor loopt van Gisenyi helemaal naar Lake Tanganyika in Burundi. Die 1000 heuvels waar we het telkens over hebben? Op deze avontuurlijke trek beklim je ze ongeveer allemaal. Aanrader voor de échte avonturiers onder ons!

Uitzicht over Lake Kivu

De paden op, de lanen in.. deze trip van 4-5 dagen is een echte toffe uitdaging! Je komt langs koffie- en theeplantages, drinkt een bananenbiertje met de locals, ziet wat apen heen en weer springen in de bomen en, best of all, je hebt een fantastisch uitzicht over Lake Kivu. Dit is echt de beste manier om deze super mooie, groene heuvels te ontdekken. De tocht is 260 km lang, driekwart van de wegen zijn dirt roads, het hoogste punt is bijna 2500 meter hoog. Dit is niet zomaar een fietstochtje! Je ziet een fantastisch landschap, stopt af en toe bij een kraampje voor een lekkere snack, vraagt de vissers of ze nog hulp nodig hebben met vissen. Onderweg wordt je aangemoedigd door de bewoners, de kinderen roepen je na, mensen zwaaien.. Het lijkt wel alsof je de Tour de France meedoet!

Back to basic of luxe

En langzaamaan worden de wegen een stuk beter, ja ook hier zijn de Chinezen druk bezig met het verbeteren van de infrastructuur en voor je het weet snel je over een nieuw strak geasfalteerd stuk weg van de heuvel af naar beneden. Er zijn verscheidene campsites, guesthouses en lodges langs deze route, dus je kunt zelf kiezen of je echt back to basic of iets luxer wil genieten van deze trek. Ben je nou helemaal niet zo’n fietser en vind je dat je in Nederland al vaak genoeg op je stalen ros zit, dan kun je deze trek ook hiken! Denk aan een monstertocht van 10 dagen, slapen in guesthouses, of zelfs kamperen. The REAL deal. In 10 dagen zie je een fantastisch mooi deel van Rwanda en ben je ook nog eens lekker actief bezig! De wandelvierdaagse is er niks bij! En lang ook niet zo mooi!

Rwanda trail voor een ieder van ons

Mocht je bij het idee van wandelen al blaren op je voeten krijgen, wees niet bang. Deze trail is ook voor de minder sportievelingen! Spring lekker achterop de motor en geniet van deze mooie rit met de wind in je haren en de zon in je gezicht! En mocht je deze bijna 230 km lange rit heuvel op heuvel af nou niet helemaal willen doen, dan kun je ook kiezen om een kleiner stuk af te leggen. Ga van Gisenyi naar Kibuye en verblijf daar nog lekker aan lake Kivu, een prachtig meer op de grens van Rwanda en Congo. Van dit uitzicht krijg je nooit meer genoeg!

Rwanda-congo-nile-trail-lake-kivu

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!