• Tigray Church Community Trek

    Magische vergezichten, sterrenhemels en culturele ervaringen. Deze trekking staat in de top drie van Oost- Afrika. Hier ga je op zoek naar goed verstopte prachtige kerken. Hier moet je wel iets voor over hebben, de trekking is best pittig! Vanaf verschillende punten kijk je uit over Dugem en Megab in het Gheralta gebergte. Schroom niet om een van de ceremonies bij te wonen en een praatje te maken met de priesters.

De kerken in de bergen

In het bergachtige Noorden van Ethiopië ligt de Tigray regio, waar je de Geraltha bergen vindt. Deze imposante rode rotsbergen, die hier en daar kaarsrecht omhoog rijzen uit het vlakke landschap, komen rechtstreeks uit een oude Western film en het gebergte wordt dan ook de ‘Grand Canyon of Africa’ genoemd. Er wonen hier veel beesten, zoals apen, jakhalzen en de hyrax, maar in de Tigray regio kom je niet om dieren te bestuderen: hier kom je voor de beroemde rotskerken. Wil je de rotskerken bezoeken? Dan moet je uit het juiste hout gesneden zijn (of uit de juiste rots gehouwen!) Heb je de conditie van een paard en heb je absoluut geen hoogtevrees? Dan ben je door naar de volgende ronde! De kerken liggen namelijk hoog en op moeilijk bereikbare plekken. Dat maakt de beloning van het aanzicht van deze eeuwenoude gebouwen extra groot. De meeste kerken zijn uit rotswanden geslagen, anderen zijn gebouwd in grotten. De priesters die in de kerken wonen zijn geluksvogels: hadden wij maar dit uitzicht wanneer we uit ons bed stappen elke ochtend!

De treks door Tigray

Durf je het aan om deze majestueuze bergen te trotseren om op de koffie te gaan bij de Ethiopische priesters? Tijdens een meerdaagse trekking door het gebergte kun je verschillende kerken aftikken. Je klimt en klautert je weg naar boven, loopt langs duizelingwekkend diepe afgronden en steile pieken om in de stilte van een klein, vreedzaam rotskerkje tot rust te komen.

Abreha We Atsebeha is één van de oudste en bekendste kerken. Het is gebeiteld uit een de kaarsrechte, steile rotswand van een klif, met waanzinnig uitzicht op het omringende platteland. Deze kerk is speciaal weggelegd voor de reizigers die hun adrenalinekick liever overslaan. Hij bevindt zich namelijk zo’n tien minuutjes lopen van de parkeerplaats vandaan.

Tigray Mountains
Bergen

De meest onbereikbare kerk ter wereld

Maryam Korkor is één van de grootste rotskerken uit de regio. De fresco’s in de kerk dateren uit de 12e of 13e eeuw en behoren tot de oudste die ooit in Ethiopië zijn gevonden. Dan kunnen we ook niet vergeten Abuna Yemata Guh te noemen: een kerk die op 2580 meter hoogte ligt en waar je alleen maar kan komen wanneer je je innerlijke aap naar buiten laat en via steunen in de rotsen je klauterkunsten toepast. Eerst trotseer je een natuurstenen brug met diepten van 250 meter naast je (niet naar beneden kijken!), waarna je over een smalle, houten loopbrug moet wandelen. Daarna begint de klim tegen een verticale rotswand, recht omhoog, met alleen maar handgrepen en voetsteunen om je aan omhoog te hijsen. En dan ben je er nog niet! We bewaren the best for last, want wanneer je denkt dat je er bijna bent, moet je nog over een richel lopen van maar 50 cm breed (smal!) langs een klif van 300 meter diep. En dan… gefeliciteerd! Je hebt de meest onbereikbare kerk op de wereld weten te bereiken en krijgt een medaille voor daredevil in hart en nieren!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Ethiopië

Daarom met Charlie’s Travels naar Ethiopië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!