• Hlane National Park

    Mlilwane is perfect te combineren met Hlane Royal National Park: een prachtig park met groot wild als leeuwen, giraffen, neushoorns en olifanten. Je kunt hier zelf rijden of op pad gaan met een ervaren ranger in een open Landrover!

Meer over deze highlight

Afrika kaart Swaziland
Family friendly
Off the beaten track
Wildlife guarantee

Leeftijd: 6+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Koningspark

Wildlife, wildlife en nog eens wildlife! Als je groot wild wil spotten zit je in dit park helemaal goed. In de woeste wildernis van dit park vind je olifanten, giraffen, neushoorns en leeuwen. Nergens in Swaziland vind je zoveel wild bij elkaar! Hoewel het er qua bezoekers vrij rustig is vergeleken met de andere grote parken in de buurt, is deze rijkheid aan wildlife niet onopgemerkt gebleven. Zeker niet bij de koning van eSwatini.

Dit park wordt ook wel het Hlane Royal National Park genoemd omdat koning Sobhuza II dit park in ere wilde houden voor zijn landgenoten. Voorheen was dit een privé jaaggebied, maar hij heeft het opengesteld voor publiek. Voor de koning is dit een belangrijk stukje grond; elk jaar wordt hier het Marula festival gehouden ter ere van deze machtige man. En ook de butimba, de koninklijke jaag-dag, vindt hier elk jaar plaats. De koning en zijn mannen jagen dan met traditionele jachtwapens op dieren. Wees niet bang, er blijft nog genoeg wildlife over om zelf te spotten!

Puur avontuur

In dit park kun je gemakkelijk met je eigen wagen op game drive gaan, zonder gids. Maar nog toffer is het natuurlijk om in een open Landrover door de wildernis te crossen, terwijl een professionele gids je van alles vertelt over de prachtige flora en fauna hier! Met een gids aan je zijde spot je veel meer dieren, voor je het weet heb je hier vier van de big 5 gevonden.

Heb je al een hele roadtrip achter de rug en wil je liever eens bij je vierwieler wegblijven? Ga dan voor een mountainbike tour of ga lekker hiken. Er is een epische bush trail in dit park waarbij je 1 tot 2 dagen in dit park wandelt en daar ook kampeert. Tentje en slaapzak op de rug en gaan met die banaan. Wandelen en slapen tussen de wilde dieren en wildkamperen, puur avontuur!

Hlane National Park Swaziland Eswatini pelikaan

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in eSwatini

Daarom met Charlie’s Travels naar eSwatini

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Hlane National Park?