• Zeilen rondom Lamu archipelago

    Lamu is het oudst bewoonde stadje van Kenia en de ultieme historisch-culturele melting pot. Wanneer je door de smalle steegjes wandelt zie je overal Arabische invloeden: prachtig versierde Swahili deurposten vormen de toegang tot grote binnenplaatsen. In Lamu kun je ook heerlijk relaxen op het strand en zeilen met een traditionele dhow!

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €€

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Waar ligt Lamu?

Hoog in het Noorden van Kenia Ligt de Lamu Archipel. Tropische eilandjes met kleine, historische vestigingen, witte zandbanken, een azuurblauwe Indische Oceaan en uitgestrekte mangrovemoerassen. Twee van de grootste eilanden zijn ook meteen de meest bekende: Lamu-eiland zelf, en Manda.

Historisch-culturele melting pot

Lamu is het oudst bewoonde stadje van Kenia en de ultieme historisch-culturele melting pot. Wanneer je door de smalle steegjes van Lamu town wandelt zie je overal Arabische invloeden: prachtig versierde Swahili deurposten vormen de toegang tot grote binnenplaatsen. De smalle steegjes worden gedomineerd door ezels; auto’s zul je hier niet zien. Ook Turkse handelaren en Portugese ontdekkingsreizigers hebben hier hun sporen achtergelaten. Toch heeft het eiland een eigen Swahili-cultuur weten te ontwikkelen en behouden.

Traditionele dhow

Naast de rijke cultuur en historie, kun je in Lamu ook heerlijk relaxen op het strand en zeilen met een traditionele dhow (houten zeilboot), tussen de mangrovebossen door. Er zijn eindeloze witte stranden, glooiende duinen en verschillende accommodatie mogelijkheden. Wil je het net even anders doen: ga voor een meerdaagse zeiltocht, ontdek de omliggende eilandjes met een traditionele dhow, kampeer op het strand en word wakker met het geluid van de omslaande golven.

lamu accommodatie
lamu bevolking krant

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.