• Mount Suswa

    Een schitterende motorrit met uitzicht over vulkanen, verborgen lavagrotten, een wandeling naar de krater en een bezoekje aan Maasai Reuben en zijn bijzonder grote familie. Welkom op Mount Suswa!

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 6+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Waar ligt Mount Suswa?

Mount Suswa ligt op 1,5 uur rijden van Nairobi. Ondanks de nabijheid van de grote stad voelt deze berg echt als een niemandsland. Geen hike routes, geen richtingbordjes, geen wegen… Deze vulkanische berg wordt bewoond door een bevriende Maasai stam die op de uitgestrekte vlaktes rondom de binnenkrater hun heil zoeken.

Hoe kom je bij de krater terecht?

Spring achterop de brommer bij deze Maasai warriors en begin je tocht richting de krater van Mount Suswa. Geen zorgen, deze mannen rijden hier elke dag. Onderweg stop je bij verborgen lavagrotten, waar iedere ochtend een groep bavianen samenkomt om de dag door te nemen. Veel dieper in de grot houdt een gigantische, piepende vleermuizenpopulatie zich schuil. Eenmaal bovenop de berg aangekomen, kun je een wandeling maken naar de krater en het uitzicht bekijken vanaf de gigantische Mount Suswa. Zelf crossen is natuurlijk ook mogelijk!

Kun je ook slapen bij Mount Suswa?

Op het plateau tussen de binnen- en buitenkrater  van Mount Suswa staat de manyatta van Reuben met zijn vrouw Hilda, die hun huishouden openstelt voor onze reizigers. Even verderop woont zijn vader. Een manyatta is een settlement van een Maasai clan of familie. Behalve de bijzonder grote familie word je ook warm verwelkomd door wat rondlopend , vriendelijk vee. De avond wordt afgesloten met een feestmaal, vers bereid aan het kampvuur. Onder de sterrenhemel die boven Mount Suswa hangt, geniet je van het bijzondere en culturele ontvangst! Reuben en zijn familie hebben een manyatta waarin je mag slapen, of je zet zelf je tentje op in het kamp. Slaap lekker!

Koeien Mount Suswa Kenia
reuben dochter mount suswa

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.