• Nosy Be

    Nosy Be, Malagassisch voor ‘Groot Eiland’, ligt in het noordwesten van het hoofdeiland en is niet voor niets één van de meest populaire plekken van Madagascar. Je kunt hier in een resort gaan relaxen, maar op de vele eilandjes om Nosy Be heen zitten ook veel A-accommodaties zodat je kunt eilandhoppen!

Het ultieme eiland leven

Zodra je gaat googelen op Madagascar, komen de plaatjes van dit paradijsje meteen naar boven poppen. Het kan ook niet anders: op dit eiland is het zeer goed vertoeven. Het wordt niet voor niets parfumeiland genoemd: overal komt de Ylang-Ylang geur naar boven! Maar ook de heerlijke aroma’s van kruiden, rum(!), seafood on the grill, koffie, rode peper, suikerriet, cacao & vanille en natuurlijk de geur van de Indische Oceaan doen je keer op keer beseffen dat je hier op een tropisch droomeiland beland bent.

De uitzichten, restaurantjes, stranden en accommodaties zijn ook zeker niet verkeerd. This is ultimate island life! Hier kun je uiteraard een paar dagen lekker luieren of juist de actieveling uithangen, maar vergeet vooral niet dat er rondom dit relatief toeristische eiland ook nog heel veel mooie pareltjes liggen.

Internationale luchthaven (Fascene)

Wat fijn is, is dat je hier ook gewoon rechtstreeks naartoe kunt vliegen. Dit eiland is zo populair dat er zelfs een internationale luchthaven (Fascene) is, met directe vluchten door bijvoorbeeld Ethiopian Airline. Logisch gevolg is wel dat het op dit eiland ook meteen een stuk drukker is, wat ook weer de negatieve gevolgen met zich meebrengt, zoals bijvoorbeeld sekstoerisme. Gelukkig zijn er al veel organisaties die zich hierover ontfermen en proberen zij dit zo goed/snel mogelijk te veranderen!

Nosy Be

Wat wel positief is, tenminste, het is hoe je het bekijkt, is dat dit eilandje veel verder ontwikkeld is. Het lijkt daardoor totaal niet op de rest van het land. Je kunt gaan quad biken, de heilige ‘banyan tree’ bezoeken, lekker in Lokobe Nationaal Park wandelen… Maar over het algemeen trekt het zachte witte zand je ook makkelijk naar een heerlijk onderuitgezakte dag met een cocktail in je hand. Zelfs de lemuren en de kameleons lijken hier nóg luier te zijn dan op het vasteland. Naast de oneindig veel activiteiten kun je heerlijk genieten van goede restaurants, fijne accommodaties en de prachtige natuur. Nosy Be biedt het allemaal: de perfecte plek voor een puur ‘blote voeten gevoel’ na je rondreis door Madagascar.

Vakantie eiland Nosy Be
Internationale luchthaven (Fascene)
Banyan boom

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +31 6 28 487 271, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!