• Ranomafana National Park

    Een UNESCO Werelderfgoed pareltje! Je vindt er warmwaterbronnen en een enorm regenwoud met daarin onder andere de gouden bamboemaki en breedsnuithalfmaki.

Een natuurlijk kuuroord

Ranomafana National Park is zonder twijfel het meest populaire en dus toeristische park van Madagascar, maar dat betekent niet dat je dit pareltje moet overslaan. Het is niet voor niets een bekende highlight! De naam Ranomafana komt van de woorden Rano (water) en Mafana (warm) in het Malagassi. Het park dankt deze naam ‘warm water’ aan de nabijgelegen warmwaterbronnen, waar de koloniale Fransen hun billetjes in wasten. Dit natuurlijke kuuroord is een van de bewijzen van het vulkanische verleden van het eiland. Overal zijn uitgedoofde vulkanen te vinden, maar de warmtebronnen geven aan dat het eiland nog actief is. Maar geen zorgen, er is voor zover bekend geen uitbarsting geweest.

Zeldzame dieren

Ranomafana werd in de jaren negentig een nationaal park, toen de gouden bamboemaki hier werd gevonden. Hierdoor is deze olijfbruine halfmaki weliswaar behoed van uitsterven, het is helaas nog steeds een bedreigde diersoort. Met een beetje geluk spot je tijdens een wandeling in het regenwoud een van deze pluizige primaten! Of de zeldzame Aye Aye of de Melne-Edward Sifaka…

Alleen op Madagascar!

Want dat is wat je hier heel goed kunt doen; wandelen! Ga voor een hike in de vroege morgen of juist in de avond -met een gids- om alle nachtdieren, zoals de tenrecs, kikkers, kameleons, muislemuur en de wollige lemuur te zien. Draag in ieder geval goede schoenen en een lange broek, want je gaat door de bush! Houd overdag je ogen open voor gekko’s en de meest kleurrijke vlinders die je ooit zult zien. Vraag ook de gids een oogje te houden op de girafkever: een beestje dat alleen op Madagascar leeft. Je vindt hier ook de katachtige Fossa, het enige roofdier op Madagascar.

Kortom, dit regenwoud is zeker een goede stop langs de welbekende N7-snelweg. Al hoewel… als je bang bent voor spinnen moet je je wel even afvragen of je hierheen wilt. Het park telt maar liefst 350 soorten spinnen!

Ranomafana National Park madagascar lemur
Ranomafana National Park giraffe kever

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +265996555825, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!