• Shewula Mountain Camp

    Shewula Mountain Camp wordt volledig gerund door de Swazi-gemeenschap. Het kamp staat tegenover het Lubombo gebergte met een panoramisch uitzicht van ruim 100 km over het land. Tijdens een bezoek aan Shewula Mountain Camp leer je meer over de authentieke Swazi-cultuur temidden van de adembenemende natuur.

De Swazi-cultuur ontdekken

Om echt een idee te krijgen over de Swazi-cultuur, moet je de berg op naar het Shewula Mountain Camp! Dit kamp wordt gerund door de Swazi-gemeenschap en zij heten je graag welkom. De Swazi-cultuur is een mix van Europese en Afrikaanse tradities. Zo zijn de traditional healers nog steeds erg belangrijk voor de gemeenschap. Wanneer iemand ziek is, zal deze eerst naar een medicijnman gaan voordat ze naar een Westerse arts uitwijken. Er zijn binnen de gemeenschap bepaalde rituelen, zoals het dansen, om de belangrijkste personen in de gemeenschap te eren. Ook wordt er muziek gemaakt ter ondersteuning van deze verschillende rituelen en gebruiken.

Meerdere vrouwen, zolang je ze kunt onderhouden

In Swaziland zijn er veel gebruiken onveranderd gebleven, maar de Swazi-cultuur verandert ook naarmate er meer invloeden van buitenaf komen. Zo was polygamie een doodnormale zaak en was het vrij normaal dat een man meerdere vrouwen heeft. Nu is dat steeds minder: er zijn nog maar een aantal mannen met meerdere vrouwen. Dit komt onder andere door de groter wordende populariteit van het christendom. De koning doet het in dat opzicht het beste; hij heeft ondertussen al meer dan 15 vrouwen en krijgt er ieder jaar eentje bij!

De rituelen en omgeving

Deze Swazi-rituelen zoals bijvoorbeeld de rituele dansen, de kleding en de sieraden kun je in Shewula Mountain Camp bekijken, evenals de typische Swazi-hutjes waar ze in wonen. Je slaapt dan ook in mooie rondavels in Afrikaanse stijl. Als je hier toch bent, hike dan door deze fantastische omgeving. Voor je het weet kom je nog mooi wildlife tegen ook! Of ga lekker sportief op de mountainbike door dit gebied heen crossen…

Ubuntu!

Met jouw verblijf in dit prachtige kamp steun je de lokale community en de conservancy. Ze hebben verschillende projecten om te zorgen dat de natuur en het wildlife op eenzelfde manier wordt behandeld als zij leven: namelijk als ‘ubuntu’, iedereen gelijk. Zo wordt er gezorgd dat er genoeg water is, dat de grond goed gebruikt kan worden om gewassen op te laten groeien. Maar ook zorgen ze dat de kinderen die als gevolg van hiv/AIDS wees zijn geworden, goed worden opgevangen. Al met al een win-win situatie dus. Jij een fantastisch verblijf in dit kamp en zij krijgen steun in hun projecten!

Shewula Mountain Camp swaziland
Shewula Mountain Camp King Swaziland

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Eswatini

Daarom met Charlie’s Travels naar Eswatini

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about SWAZILAND – Shewula Mountain Camp?
Powered by