• Skeleton Coast

    Er zijn maar weinig landschappen zo nietsontziend als de kustlijn van Namibië, waar een van de droogste gebieden ter wereld overloopt in oceaan.

Griezelen in de mist van Skeleton Coast

Nog niet uitgegriezeld? Aan de liefhebber van een goede dosis kippenvel: luister en huiver! In het noordwesten van het land, waar zee en woestijn elkaar ontmoeten… vind je de Skeleton Coast, ook wel de Geraamtekust.

Doordat de warme woestijnlucht op deze plek vaak botst met de koude lucht van Antarctische Benguela-stroom, is deze kust vaak gehuld in dikke, spooky mist. Door de nevel zijn veel schepen vergaan, en vind je op dit strand en in de zee talloze overblijfselen van scheepswrakken. Portugese ontdekkingsreizigers doopten dit gebied tot ‘De zandvlakten van de hel’.

Daarnaast heeft hier ook menig zeeleeuw en walvis het loodje gelegd, waardoor je tijdens een lekkere strandwandeling regelmatig struikelt over de geraamtes van gestorven zeedieren. Doodeng, maar ook waanzinnig mysterieus en surrealistisch. Gelukkig is er ook nog wat leven te vinden in Namibië: op dit strand leven koloniën van duizenden zeeleeuwenfamilies en bij veel geluk kun je de zeldzame bruine hyena spotten. Een bizar gezicht om zo’n roofdier op het strand te zien! Dat compenseert de boel weer een beetje…

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Namibië

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.