• Spot The Little Five

    Zie de enorm hoge duinen aan je voorbij trekken, het is moeilijk voor te stellen dat hier nog allerlei kleine diertjes leven en dat het niet alleen maar zandkorrels zijn. Benieuwd naar welke little five je hier allemaal kunt spotten?

De gids heeft in zijn zak een klein doosje vol wormpjes om ‘wilde’ dieren mee te lokken. Op handen en knieën kruip je door het zand, terwijl de gids langzaam zandlaagje voor zandlaagje weg veegt in de hoop een beestje te vinden. Benieuwd naar wat je er kan spotten? Hieronder staan ze alle vijf!

Cartwheeling spider

Het meest bijzondere aan deze spin is zijn reactie op bedreiging, meteen wordt ook zijn andere naam “wielspin”, dan duidelijk. Volledig gestrekt en met aangespannen poten werpt hij zich als een ninja-ster op zijn zij, alvorens hij met een meter per seconde de zandduin afrolt, vluchtend van zijn aanvallers. Al dansend begraaft hij zich vervolgens zo’n 40cm onder de grond, waar hij rustig afwacht tot de avond is gevallen en hij op jacht kan gaan naar eten.

Shovel-snouted lizard

Zijn grote voeten zorgen ervoor dat hij moeiteloos met hoge snelheid over het zand van de Namibische duinen kan rennen. Het leuke is: hier blijft een erg grappig spoor van achter. Om z’n pootjes niet te verbranden aan het hete zand, lift hij elke paar seconden opnieuw een van zijn ledematen, waardoor het lijkt alsof hij al dansend door het leven gaat.

Namaqua chameleon

De snelste kameleon ter wereld leeft in de Namibische duinen. Zijn snelheid heeft hij ook wel nodig om op de kleine torretjes in zijn leefomgeving te jagen. Zijn kleuren zijn minder fel en opvallend en hij gebruikt ze voornamelijk om zijn lichaamstemperatuur mee te regelen. In de koelere ochtenden zal hij dan ook veel donkerder zijn om zo veel mogelijk warmte op te nemen, terwijl hij lichter wordt naarmate de temperatuur stijgt.

Palmato gecko

Zijn grote ogen zorgen ervoor dat hij non-stop een panorama-uitzicht heeft over het landschap waar hij doorheen loopt en met zijn grote tong moet hij regelmatig langs zijn ogen gaan door het gebrek aan oogleden. Met de zwemvliezen tussen zijn voeten kan dit beestje zich ook snel voortbewegen en met zijn bijzondere kleurpatronen is hij daarbij haast onherkenbaar voor roofdieren.

Fitzsimons Burrowing Skink

Deze mini adder is vooral bekend om zijn bijzondere horizontale patroon dat hij achterlaat wanneer hij zich verplaatst boven de grond, wat hij alleen doet wanneer het koel buiten is. De rest van de tijd verschuilt hij zich onder een dun laagje zand waar hij als het ware doorheen “zwemt”.

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

WE ZIJN "ON THE GROUND" in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

ELKE REIS IS EEN CO-CREATIE

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

WIJ WERKEN VERANTWOORD & DUURZAAM

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!