• Swakopmund

    De eigenzinnige mix van Duitse en Namibische invloeden, koloniale gebouwen, extreme sports en de koele zeewind maakt het een populaire vakantiebestemming.

Ongerepte woestijnvlaktes

Het woord surrealistisch is al een aantal keer gevallen bij het beschrijven van Namibië, en Swakopmund bevestigt dit wederom! In één oogopslag zie je prachtig ongerepte, fel-oranje woestijnvlaktes, waar uit het niets een pittoreske en romantisch Duits dorpje in opduikt, wat vervolgens weer grenst aan hagelwitte stranden en een felblauwe zee. Ja, heel bizar!

Duitse Badplaats

Opgericht in 1892 als de belangrijkste haven voor Duits Zuidwest-Afrika, wordt Swakopmund vaak beschreven als meer Duits dan Duitsland. Als badplaats is Swakopmund de hoofdstad van de Skeleton Coast. De eigenzinnige mix van Duitse en Namibische invloeden, koloniale gebouwen en de koele zeewind maakt het een populaire vakantiebestemming. Langs dit stuk kust vind je veel extreme sports zoals skydiven, quadrijden en sandboarden. Ook kan je er kajakken en worden er boottripjes georganiseerd waarbij je kan vissen. In Swakopmund kun je goed feesten en er is een casino middenin de woestijn! Vooral na een aantal dagen in de woestijn is Swakopmund een heerlijk verfrissende bestemming. Gewoon even lekker in een comfortabel bed slapen in plaats van de pop-up tent en aansluiten bij het diner van een van de vele restaurantjes voor fresh fish in plaats van de zelf gekookte bonen en eieren.

Jetty Pier

Hartstikke enig om in ieder geval ook even gedaan te hebben is de Jetty Pier van Swakopmund aflopen. Lekker lange pier welke je ver de zee op brengt, waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt op Swakopmund zelf, maar je ook zeehonden kunt spotten! Zij liggen constant op de loer, wachtend op vissen die met de stroming van de golven meegenomen worden richting het strand. Op deze pier zit een restaurant, heerlijk om hier een drankje te doen of een hapje te eten terwijl je geniet van het uitzicht en het geluid van de golven die breken tegen de pilaren van de pier.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Namibië

Daarom met Charlie’s Travels naar Namibië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Swakopmund?
Powered by