• The Hamer trail

    Dichtbij de Keniaanse grens, leven de Hamer. Deze stam staat bekend door hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Het toerisme in de regio beïnvloedt de lokale bevolking niet altijd positief. Kies voor een eerlijke uitwisseling tussen culturen en een unieke ervaring door een off the beaten track route te nemen!

De inheemse Hamer stam

Diep in het zuiden van Ethiopië, genesteld tegen de Keniaanse grens, woont een inheemse stam: de Hamer. Deze traditionele stamleden zijn befaamd om hun vrolijke, vriendelijke humeur en hun gastvrijheid. Helaas is de omvang van de kuddes toeristen met klikkende camera’s en afritsbroeken behoorlijk uitgedijd in deze regio, en dit heeft niet altijd een positieve invloed op de omgeving. Toeristen strooien met centjes en stappen nog geen twee minuten hun safari auto uit om even te poseren met een “Hamer in een lendendoek”. Deze toeristen hobbelen door het land heen alsof het een dierentuin is en een culturele uitwisseling is zelfs met een behoorlijke verrekijker in de verste verte niet te zien. Het resultaat? Op marktjes, of andere plekken die veel bezocht worden, kunnen de lokale bewoners soms agressief overkomen.

Bijzonder culturele trektocht

Maar! Het kan ook anders! In dezelfde regio kun je tussen november en april een trektocht doen die ver van de paden gaat die door toeristen met hun Palladiums zijn platgestampt. Echt off-the-beaten-track dus. Deze spannende ontdekkingstocht gaat dwars door verstopte dorpen waar Hamer wonen die soms nog nooit zo’n gekke toerist hebben gezien. Mensen komen je begroeten en je een stevige handdruk geven, om daarna weer fluitend door te gaan met hun dagelijkse karweitjes. Je logeert dan ook in deze dorpen, tussen de vriendelijke geiten en koeien, en beleeft de oprechte gastvrijheid van de Hamer: een stamhoofd die er op staat om voor het avondeten 20 geiten voor je te slachten of een Hamer vrouw die haar allerlaatste kopje koffie aanbiedt. Een eerlijke uitwisseling is natuurlijk belangrijk, dus nadat alle sterke verhalen zijn verteld kun je wat aardigs doen: je kunt lokale koffie of graan geven dat een ezel voor je meesjouwt, bijvoorbeeld. Hoelang deze bijzondere trektocht duurt bepaal jij zelf, maar één ding is zeker: aan deze ervaring heb je een herinnering voor altijd!

hamer-trail.
ethiopie-hamer trail

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Ethiopië

Daarom met Charlie’s Travels naar Ethiopië

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!