• Victoria Falls

    Op de grens van Zimbabwe en Zambia liggen de breedste watervallen van Afrika: een watergordijn van ruim 1700 meter breed en 100 meter hoog. Grote kans dat je nu jezelf achter je oor krabt en denkt: maar ik scrolde toch door de highlights van Botswana heen? Dat klopt. Maar dit wereldwonder is heel goed te combineren met een bezoek aan Botswana!

victoria falls botswana

The smoke that thunders

Per minuut dondert er zo’n 500 miljoen liter water over de rotswand de afgrond in… Er komt een enorme hoeveelheid water in de vorm van mist naar boven, waardoor de bevolking in Zambia de Victoria Falls een – nogal moeilijk uit te spreken – nickname hebben gegeven: Mosi-oa-Tunya. Makkelijker gezegd: The smoke that thunders. Of nog makkelijker: de donderende rook. Vanuit verschillende viewpoints kan je de watervallen bekijken. In de breedte, lengte, of zelfs vanuit een helikopterperspectief mocht je er een zakcentje voor over hebben.

charles foto railway

Een duik in Devil’s Pool

Adrenaline-junkies kunnen hier een duik nemen in Devil’s Pool, grenzend aan Livingstone eiland in het Zambia-deel. Dit natuurlijke peuterbadje -kuch- ligt aan de rand van de Victoria watervallen en is alleen open van half augustus tot half januari – afhankelijk van de Zambezi-waterstanden. Schreeuwt jouw innerlijke zelf om meer adrenaline? Spring dan terwijl je met je voeten aan een dun draadje hangt naar beneden langs de waterval en bungel ondersteboven heen en weer. 

Wildlife in en rondom de Zambezi rivier

De Zambezi rivier zelf is heerlijk om op rond te dobberen terwijl de zon langzaam naar de horizon zakt. De rivier vormt de grens tussen Zambia en Zimbabwe vanaf de Victoria Falls. Groepen nijlpaarden knorren luid om hun territorium af te bakenen en hongerige krokodillen liggen op de loer te wachten op een onnozel avondmaal die gemakkelijk gegrepen kan worden. Langs de oevers wandelt zo nu en dan een groep olifanten richting het water om de dorst te lessen en vogels zweven rustig boven je langs.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Botswana

Daarom met Charlie’s Travels naar Botswana

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Victoria Falls?