Het klimaat in Oeganda

De beste tijd om naar Oeganda te gaan is van januari tot april en van juni tot oktober, het is dan overwegend droog en de temperatuur varieert van 25°C tot 30°C.

Gewapend met een snorkel en duikbril zal jouw kind zich hier uren kunnen vermaken.

Wat is het klimaat in Oeganda?

Laat je verborgen Tarzan uit de kast, want met haar groene wouden, uitgestrekte savannes en gigantische meren geldt Oeganda als een onontgonnen hete jungle met dampende geurige bloemen waar je tussen de groene, vochtige bladeren zomaar een bende apen kan tegenkomen. Als klap op de vuurpijl is er de Nijl, de levensader van Afrika, die vanaf hier redelijk bevaarbaar is.

Oeganda; omdat het land op het Oost-Afrikaanse Hoogland ligt en 1100 meter boven zeeniveau uitsteekt, wordt de hitte getemperd. Met een gemiddelde temperatuur van 28,6°C is het koeler dan je van een land op de evenaar zou verwachten. Oeganda heeft grotendeels twee tropische klimaten.

Nice als je van jungle, apen en grote zoetwatermeren met oneindig veel watervallen houdt. Het is een groene-regenwoud-land bij uitstek; jungle fever is here!

Zuid-Oeganda:  Kampala – Rewenzori

Hier regent het gedurende het hele jaar af en toe. Het is er altijd tussen de 25°C & 30°C en alleen in de hogere gebieden zakt de temperatuur ‘s nachts onder de 20°C.

Rondom het Victoriameer

heb je een duidelijkere nat – droog verdeling.an maart to en met mei is het nat en is er een kleine regentijd in de maand november, uitlopend tot half december. Deze regens zijn minder hevig dan in het voorjaar. In deze regenperiodes is het gemiddeld 3 graden kouder dan de gebruikelijke 25°C – 30°C. Maar dat maakt het nog altijd niet bepaald koud..!

In de buurt van Lake Bunyonyi

Op een hoogte van 2000 meter ligt het water van de vogels met haar honderden eilandjesHet Bunyonyi-meer is één van de weinige wateren in Oeganda waar je kunt zwemmen zonder krokodillen of hippo’s. Het is hier gemiddeld zo’n 25°C en door de hoogte koelt het ‘s nachts behoorlijk af tot zo’n 14°C. Lekker tegen Jane aankruipen dus, want dit eilandenrijk is bijzonder romantisch.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Meer weten? We hebben al aardig wat reizen naar Oeganda georganiseerd en weten dus precies wanneer je het beste naar dit fantastische land op reis kunt. Neem vrijblijvend contact met één van onze experts op voor meer informatie!

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Het klimaat in Oeganda?