KITESURFEN DIEGO

Rondom Diego stad vind je Sakalava baai: een verborgen kitesurf-paradijs! Bizar witte stranden, een azuurblauwe zee en acht maanden per jaar de perfecte omstandigheden voor zowel ervaren kitesurfers als voor beginners.

HEMEL OP AARDE VOOR KITESURFERS

Ben je sportief? Altijd op zoek naar de beste bounty-spots om te (kite)surfen? Enthousiast om eens een nieuwe (extreme) sport uit te proberen? Word je net als wij gewoon ontzettend blij van de mooiste strand paradijsjes? Dan zijn de baaien bij Diego Suarez, aan de noordkust van Madagascar, een must see tijdens je reis over dit bizarre eiland.

Kitesurfers en windsurfers kunnen kiezen tussen spiegelend vlak water of golven op het rif! Zelfs kitefoiling is hier mogelijk. Hier komen niet veel toeristen, heb je de beste relax-vibes en watersport-omstandigheden en niet onbelangrijk: je ligt gewoon aan een sprookjesachtig mooi strand. Het is even een eindje reizen vanaf de hoofdstad, maar deze unieke plek zal je charmeren vanaf het moment dat je aankomt! Het witte zand strekt zich ver uit en is o-zo zacht!

WANNEER IS DE BESTE WIND?

Het kristalheldere en ondiepe water wordt beschermd door een koraalrif en heeft een hele fijne temperatuur. De wind is het meest stabiel van maart tot november en het water biedt een grote vlakke plek voor beginners, maar ook voor de freestylers die alle nieuw trucjes willen leren. Je kunt hier de hele dag in het water doorbrengen en genieten van mooie rifgolven op de achtergrond.

Wij snappen dat je je volledige kitesurf uitrusting niet graag overal mee naartoe sleept, dus deze kun je hier ook gemakkelijk huren. Kite Alizé School ligt precies in het midden van de Sakalava baai, op een van de mooiste plekken van de lagune! Alle gear van de school wordt goed onderhouden en elk jaar vernieuwd om te blijven voldoen aan de veiligheidsnormen.

NA HET KITESURFEN KOMT… ETEN!

Van een paar uur in het zoute water en in de volle zon wordt je vanzelf erg hongerig en dorstig. Gelukkig zijn er hier een paar hele goede restaurants. Met een koud Three Horses biertje en heerlijk versbereide zeevruchten, of een spiesje met Zebu (lokale biefstuk) van de BBQ knap je zo weer op. En nog meer heaven: kreeft is hier gewoon zeer betaalbaar!

Op het Madagascar Paradise Lounge-terras is er ‘s avonds vaak een gezellige jamsessie gaande en showen reizigers elkaar trots de beste Drone en GoPro-beelden van de dag. Natuurlijk onder het genot van een drankje. Zie je jezelf er al bij zitten?

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.