TSINGY ROUGE

In het noorden van Madagaskar, op maar 5 kilometer afstand van Diego Suarez (ook bekend als Antsiranana), ligt een heel bijzonder natuurverschijnsel. Een donkerrood kunstwerk van erosie!

EEN WARE VERBORGEN GEM

Deze verborgen gem ligt tussen de steden Ambilobe en Diego Suarez. Het bijzonder is dat het pas halverwege de 20ste eeuw werd ontdekt, puur en alleen door aardverschuivingen. En wat wat een mooie verrassing was de kloof die daaronder vandaan kwam; de Tsingy Rouge!

MADAGASCAR: HET RODE EILAND

Madagascar wordt ook wel het rode eiland genoemd en dat is -hoe kan het ook anders- omdat de aarde er voornamelijk rood is. De naam Tsingy Rouge is dan ook toepasselijk! De warme kleuren zijn te danken aan de kleigrond die vol zit met mineralen, vooral de hoge hoeveelheid ijzeroxide (een de roodbruine, poederachtige vaste stof) draagt hieraan bij. Tijdens de zonsondergang komen deze warme kleuren heel sterk naar boven en wordt de Tsingy Rouge een spektakel om naar te kijken. De foto’s zijn ook bij zonsopkomst extra indrukwekkend, maar dan moet je die wekker dus heel vroeg zetten! Maar eigenlijk maakt het niet uit wanneer je deze plek bezoekt, het speciale landschap garandeert een uniek plaatje.

TSINGY ROUGE: DE BEREIKBAARHEID

Het gebied is toegankelijker dan de Tsingy de Ankarana of Tsingy de Bemaraha, in het Westen. Het is bijvoorbeeld leuk als een dagexcursie op twee uur rijden vanuit Diego Suarez (ook wel Antsiranana). Ondanks dat dit het kleinste Tsingy-gebied is in het land, is het desalniettemin een hele indrukwekkende highlight.

JOUW KLEINKINDEREN WILLEN DIT OOK NOG ZIEN, TOCH?

Omdat de Tsingy Rouge bestaat uit zandsteen is het erg fragiel. De andere twee (grotere) Tsingy-formaties zijn van kalksteen, wat een stuk harder is en daardoor minder kwetsbaar. En meteen ook een stuk puntiger en scherper… Uiteraard willen we dat onze achter-achter-achter kleinkinderen ook nog van dit bijzondere natuurverschijnsel kunnen genieten. Daarom willen we je er alvast op wijzen dat het verboden is om de rotsen aan te raken.

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.