Visum Voor Mozambique

Jij levensgenieter, zit je naar een visum voor Mozambique te kijken? Dan heb je vast net besloten naar dé beauty queen van Oost-Afrika af te reizen. Lucky you, want naast dat je voor het land met 2100 kilometer parelwitte zandkust hebt gekozen, is een visum voor Mozambique ook best een eitje om aan te vragen. Zie hier hoe je die felbegeerde visumstempel van Mozambique in je paspoort krijgt!

Moz is dan wel hot & sexy, ouderwets is ze ook. Want online een visum aanvragen kan helaas nog steeds niet. Het is dan ook lastig van tevoren een visum voor Mozambique aan te vragen zonder een visumbureau. Wij hebben goede ervaringen met visum.nl. Het is duurder – zo’n 30 piek – maar na een lange vlucht vind je een ready to stamp visum misschien ook wel zo prettig. Lees nog wel even door, want je hebt dezelfde papieren nodig voor zowel het visumbureau als de Mozambikaanse douane in Maputo, of dat gekke grens-overgangetje van Zimbabwe naar Mozambique, bij Machipanda. Al zullen ze bij Machipanda vast wat verraster zijn met je komst.

In principe kan elke Nederlander een visum aan de grens kopen omdat er in Den Haag geen ambassade van Mozambique is. Het consulaat zit in Brussel. Belgische paspoorthouders moeten dan ook daar een visum aanvragen en kunnen geen visum on arrival kopen.

Benieuwd naar Mozambique?

Visum on arrival Mozambique

Een visum voor 1 maand, single entry, kost 50 USD. Een multiple visum kost 150 USD en is twee maanden geldig.
Bij een visumbureau krijg je je visum vaak pas na 10 dagen en kost het 80 euro en 120 euro. Keep that in mind!

Allereerst download je hier dit geweldige formulier, en vult het netjes met blauwe pen in. Neem dit mee naar Mozambique, scheelt je zo een half uur pennen.

Je hebt een Nederlands paspoort nodig dat na uitreis nog 6 maanden geldig is en -voor de travel-junkies onder ons- je hebt nog twee lege bladzijden in je paspoort nodig. Ook zou ik twee pasfoto’s bij de hand hebben. Vorig jaar nog wel nodig, dit jaar niet, maar Mozambique’s visumrestricties zijn zo veranderlijk als het Nederlandse weer.

Daarnaast houdt Mozambique niet van random, dus een uitnodiging van je gastheer en vrouw of een bevestiging van je accommodatie is ook verplichte kost. Til daar niet té zwaar aan, doorgaans volstaat een e-mailtje van airbnb of je hotel in je telefoon. Je vult deze gegevens in op het formulier.

En na al deze formaliteiten knik je de beambte lief toe, betaalt de fee en hopsakee, zo in bikini naar het strand van Maputo of naar Gorongosa National Park. Lees nog even al deze vette lover tips of kijk hier naar al die heerlijke dinertjes die Anthony Bourdain in Mozambique beleefde met de Mozi’s. Watertandend lees je dan nog even alles over de lekkerste lodges in Moz of – minder gezellig- alles over de vaccinaties die je nodig hebt, wil je saine & healthy door Moz reizen. Tune hier in met onze alwetende Mozambique-loving crew, die klaar zit om al je prangende vragen te beantwoorden.

Inhoud

Heeft u vragen voor onze Afrika experts?

Deze blogs zul je ook leuk vinden:

Visa & Entry Requirements

De wilde dieren in Tanzania en Zanzibar: Een schatkamer aan wildlife!

Van Drakensbergen tot Meru: Onze 10 favoriete bergen van Afrika