• Anakao

    Van alle tropische stranden in het zuidwesten, is dit onze favoriete plek. Hier relax je off the beaten track – de stranden hier zijn een stuk minder toeristisch dan aan de noordkust van het eiland. Het is de perfecte locatie om je trip af te sluiten, maar wie nog genoeg energie heeft kan hier duiken en kitesurfen!

Vissersdorpje

Aan de zuidwestkust van Madagascar, 50 kilometer ten zuiden van Tulear, vind je Anakao. Een schattig vissersdorpje die je het beste per boot kunt bezoeken. Je vaart langs de mangroves, witte duinen en zwaait zo nu naar voorbijkomende vissers die de bodem van hun lokale pirogues-boot vol hebben liggen met de vangst van de dag. Anakao heeft een chille coastal-vibe en is heerlijk om een aantal dagen te relaxen!

Omliggende eilandjes

Vanuit Anakao kun je met de boot richting twee onbewoonde eilandjes: Nosy Ve en Nosy Santrana. Ten noorden van Nosy Ve vind je een marine reservaat met een koraalrif in alle kleuren van de regenboog! Een flink deel van de onderwaterwereld verzamelt zich tussen deze fauna: clownvissen, schorpioenvissen, schildpadden, papegaaivissen, pijlstaartroggen… Op Nosy Ve zelf nestelt zich de bijzondere roodstaartkeerkringvogel en dit gevleugelde dier ga je niet snel ergens anders tegenkomen. Mocht je dus een bezoekje brengen aan Nosy Ve; maak dan zeker even een foto van onze witgekleurde vriend met roze gloed en rode staart!

Vezo-bevolking

De isolatie van Anakao heeft ervoor gezorgd dat je in Anakao nog steeds de traditionele Vezo-levensstijl kunt vinden. De Vezo zijn mensen van een subclan van de Sakalava en staan bekend om hun visserij. Afhankelijk van de periode verplaatsen Vezo zich mee met het vissoort waarop ze willen vissen. De volgeladen, kleurrijke pirogues (bootjes) die op het helderblauwe water varen zijn bijzonder om te aanschouwen en de mensen zijn ontzettend vriendelijk!

madagascar anakao
madagascar anakao red tailed tropicbird

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Madagascar

Daarom met Charlie’s Travels naar Madagascar

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi avonturier! Stuur ons gerust een WhatsApp berichtje op +265996555825, we helpen je graag verder! We zijn van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar. Cheers!