• Enduimet Conservancy

    In het noordelijkste puntje van Tanzania, hartje Maasai-land, vind je een prachtig stukje onaangetaste natuur. Nauwelijks toeristen, een overvloed aan wildlife en drie heel imposante bergen rondom. Verken het gebied vanuit de auto, ga mountainbiken of spring achterop een piki piki!

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 18+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Een nieuwe route

Enduimet Conservancy is nog redelijk onbekend onder de reizigers. Wanneer iemand zegt: ‘Serengeti, Ngorongoro en… ’, dan zul jij daarna de Kilimanjaro, Tarangire of Lake Manyara opnoemen, maar Enduimet zou niet gelijk in je opkomen. Lekker off the beaten track dus! Voor ons Africa Inside Out project zijn we opzoek gegaan naar nieuwe routes en Enduimet Conservancy hebben we daarin meegenomen.

Achterop de motor door het park

In het noordelijke puntje van Tanzania, net over de grens met Kenia, vind je Enduimet Conservancy. Vanuit Arusha of Moshi is dit ongeveer tweeënhalf tot drie uur rijden. In de middag spring je achterop de motor, ook wel een piki piki genoemd, en ga je het park in. Ben je geen fan van hobbelige (maar avontuurlijke!) motorritjes, dan kun je Enduimet ook prima verkennen met de auto of op de mountainbike. Samen met een ranger ga je het park in, die je alles kan vertellen over de dieren en ook niet geheel onbelangrijk; weet wat te doen wanneer de wilde dieren dichterbij komen. Het vrije gevoel achterop de motor maakt deze experience uniek!

enduimet conservancy motoren
Enduimet conservancy masai

Wildlife en cultuur

Met de wind door je haren bekijk je de giraffen die meegalopperen en de stoet olifanten die je op een afstandje aan ziet komen waggelen. Samen met de ranger ga je wat dichterbij dit wildlife en schiet je de meest mooie, NatGeo-waardige foto’s! Je rijdt door verschillende landschappen: groene grasvelden met kleurrijke bloemen, woestijnachtige ondergronden waar het stof vanuit je motorband opwaait (recht in je neusgaten) en immense bergen die je omsingelen. Bij helder weer zie je zowel de Kilimanjaro, Mount Meru en Longido liggen! In dit gebied woont ook de kleurrijk geklede Maasai. Wanneer je over de paden langs de verschillende kleine dorpjes rijdt, rennen de kinderen naar buiten om naar je te zwaaien.

Overnachten

Wil je de Tanzaniaanse cultuur nog beter leren kennen, kies dan voor een overnachting bij de supervriendelijke Maasai in dit gebied of slaap in een kleinschalig hotelletje wat schijnbaar van alle markten thuis is; hier wordt ook nog af en toe lesgegeven aan kinderen uit de omgeving. Het is een klein, rond gebouw met in het midden een restaurant. Zo kun je in de avond ook nog een potje kaarten. Het hotel heeft een fijne ligging, is redelijk basic, maar heeft een douche en een lekker bed. Dat is alles wat je nodig hebt na een stoffige rit achterop de motor! Hier lees je meer over onze lokale partners, de conservancy en de route.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!