Africa Inside Out

“Ik ga weer off the beaten track, maar nu beter dan ooit! Met een top-notch team van content creators reizen we door 13 Afrikaanse landen, van Nairobi naar Kaapstad, om de mooiste verhalen te vertellen en de vetste experiences te ontwikkelen.”

– Charlie

Cool, maar ik wil zelf op avontuur!

Wat is Africa Inside Out?

Met een team van content creators gaan we op expeditie: van Nairobi naar Kaapstad. We gaan dwars door onontgonnen gebieden in 13 Afrikaanse landen. 

Tijdens de reis sparren we graag met iedereen die Afrika net zo fantastisch vindt als wij. Heb je tips, ken je interessante verhalen of kom je graag in contact met andere Africa Insiders Out?

Waarom van Nairobi naar Kaapstad?

1. Voor de ontwikkeling van nieuwe avonturen

Als off-the-beaten-track reisbureau zijn we niet voor niets on the ground… De meest unieke, enerverende en uitdagende avonturen bedenk je niet achter je bureau. Hiervoor moet je op ONTDEKKING! Door te reizen, contact te leggen met de lokale bevolking en mee te deinen op de ins en outs die we onderweg tegenkomen, komen we iedere keer terug met vernieuwende Afrikaanse routes, verhalen en avonturen!

2. Om content te maken en verhalen te vertellen! 

Camera’s, drones, laptops en een auto vol met bevlogen content creators: we zullen over actuele gebeurtenissen, onze avonturen en specifieke thema’s zoals outdoor-activiteiten, (lokale) projecten, bewoners, milieu, duurzaamheid en natuur schrijven, filmen en fotograferen: met deze expeditie proberen we letterlijk ‘Africa Inside Out’ te keren!

Vragen over Africa Inside Out?

Chapter 1: Railway Stories

We trappen de reis af met een bijzondere treinroute: met de gloednieuwe Madaraka Express reis ik samen met mijn team van content creators vanuit kuststad Mombasa door het ruige binnenland naar Nairobi. Wat is het verhaal achter deze treinroute en is het een mooi alternatief voor een binnenlandse vlucht?

Chapter 2: Northern Conservancies: hoe ga je duurzaam op safari?

De savannen en het bijbehorende wildlife kun je niet zomaar voor lief nemen. Afrika’s populatie groeit snel en human wildlife conflicten zijn aan de orde van de dag. We reisden af naar het noorden van Kenia om de verschillende typen conservancies te bekijken en nieuwe duurzame experiences te ontwikkelen.

Chapter 3: Northern Tanzania

Het noordelijke deel van Tanzania wordt door menig reiziger bezocht vanwege de toeristische trekpleisters die hier te vinden zijn. Denk aan de Ngorongoro-krater, de Serengeti en Lake Manyara. Natuurlijk zijn deze nationale parken prachtig (er gaan niet voor niets zoveel mensen heen, let’s be real), maar wij hadden zo’n donkerbruin vermoeden dat dit deel van Tanzania zoveel meer te bieden heeft! En dus gingen we op onderzoek uit.

Zelf reizen door Afrika? Bekijk al onze bestemmingen:

IK BEN KLAAR VOOR HET AVONTUUR! WAT DOEN WE NU?

typing-baboon

1. AANVRAAG

charles-square

2. SKYPE MET CHARLIE

kenya-map

3. HET VOORSTEL

jaarclub-motor

4. SAFARI NJEMA!