• Kanotrekking Lake Bunyonyi

    In een uitgeholde boomstam peddel je over het spiegelgladde meer. Slaap in homestays bij eilandbewoners, hike naar waanzinnige uitzichtpunten op de Rwandees-Congolese grens, speel potjes voetbal met de kids en bereid je voor op een vers gevangen diner, kampvuren en sterke verhalen.

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Welkom bij Lake Bunyonyi in het verre Zuid-Westen van Oeganda, één van Charlie’s Travels dierbare lievelingetjes wat mooie natuurspots betreft. Lake Bunyonyi wordt ook wel het ‘Zwitserland van Oeganda’  genoemd, en als je hier eenmaal bent kun je zien waarom! Een langgerekt, kronkelig meer met maar liefst 29 eilandjes verspreid over het wateroppervlak, omringd door groene, torenhoge heuvels (zeker voor Nederlandse begrippen). Van het grootste eiland met de enige school en ziekenhuis uit de buurt erop gebouwd, tot het kleinste eilandje van slechts enkele vierkante meters groot. Hier werden vrouwen op gedumpt die het voor elkaar kregen buitenechtelijk zwanger te raken, om in hongerig en alleen hun laatste dagen uit te zitten. Niet alleen is dit meer met 900 meter nummer 5 van diepste meren ter wereld, Lake Bunyonyi is ook groen, lush en bloedmooi. Het wordt daarom door de meeste toeristen zeker niet overgeslagen. Gelukkig hebben wij bij Charlie’s Travels super speciale en off the beaten track trip voor je uitgezet: een meerdaagse kanotocht in een uitgeholde boomstam!

De kano trek

Eiland hoppen in een kano: wie wil dat nou niet? Spullen mee, en elke nacht slapen op een ander eiland. Met een peddel in je hand dobber je over het spiegelgladde water tussen de groene eilandjes door. Slaap bij Tom’s Homestay voor de full island experience. Bereid je voor op een vers gevangen diner, kampvuren, sterke verhalen en een persoonlijke rondleiding van de inmiddels beroemde Tom op zíjn eiland. Bij Tom krijg je een kijkje in het lokale leven van de eilandbewoners op Lake Bunyonyi. Ook kun je in één van de resorts te overnachten. Ruime safaritenten waar je ’s nachts de geluiden van de jungle hoort en waar je ’s ochtends je koffietje op de veranda drinkt. Het water van deze meren is kraakhelder en schoon: zwemmen dus!

Het kanoën kun je afwisselen met een stevige hike langs de Rwandeese-Oegandese grens. Het uitzicht over de glooiende heuvels, de terrassen en het Lake Bunyonyi is er eentje om niet te missen. Als je een passie hebt voor vogels, vergeet dan vooral je verrekijker niet! Bunyonyi betekent ten slotte ‘plek van vele kleine vogels’, en de vogeltjes in alle kleuren van de regenboog vliegen je dan ook zowat om de oren!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!