• Orange river

    De Orange River ligt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië. Achter iedere kromming in de grillige rivierbedding komt een nieuw prachtig uitzichtpunt tevoorschijn. Helemaal gaaf om vanuit een kano het gebied te verkennen en te overnachten in de wildernis.

Robert Jacob Gordon

Er was eens een Nederlandse ontdekkingsreiziger genaamd Robert Jacob Gordon, die in de 18e eeuw op meerdere expedities richting Zuidelijk Afrika ging. Van Schotse afkomst, maar trouw aan Nederland vernoemde hij de 2610km lange rivier in Zuid-Afrika naar het Huis Oranje-Nassau: De Oranjerivier. Deze rivier is de langste rivier van Zuid-Afrika! De rivier ontspringt in de Drakensbergen bij de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho en stroomt westwaarts richting de Atlantische oceaan. De rivier vormt tevens de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië.

Veelzijdig landschap

Omdat er geen nijlpaarden of krokodillen leven, kun je hier zonder zorgen kajakken, raften of kanoën. Vooral de Noord-Kaap is een populair gebied. Tijdens een meerdaagse kanotocht met gids zie je wel andere dieren! Denk aan apen, pelikanen, reigers of arenden op zoek naar eten in het visrijke water. De Orange River slingert door een super veelzijdig landschap! Tijdens een meerdaagse tocht krijg je daarom veel diversiteit van Zuid-Afrika te zien, waaronder majestueuze bergen. Omdat de rivier de grens vormt tussen Zuid-Afrika en Namibië kun je meteen een blik werpen op je volgende potentiële vakantiebestemming.

De Noord-Kaap

Kampeer en braai op een afgelegen plek langs de oevers van de rivier onder een heldere sterrenhemel, na een dagje actief gekanood te hebben. Mocht je nog energie hebben; vis dan je eigen maaltijd bij elkaar! De Noord-Kaap is de warmste provincie van Zuid-Afrika, dus een duikje in de rivier zorgt weer voor wat verkoeling.

Northern Cape

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Orange river?
Powered by