• Sipi Falls

    De Sipi falls zijn een serie van drie indrukwekkende watervallen gevoed door smeltwater van de Keniaans-Oegandese berg Mt. Elgon. Deze tropische setting is niet zeldzaam in Oeganda, maar desalniettemin indrukwekkend met de gigantische roodbruine kliffen waar een enorme hoeveelheid water vanaf dendert!

Waar liggen de Sipi Falls?

Wanneer je vanuit Oeganda’s hoofdstad Kampala richting het Oosten rijdt, vind je aan de grens met Kenia het weelderig groene Mount Elgon National Park. Voor een flink stapeltje flappen kun je in dit park een wandeling maken en op Mount Elgon hiken. Maar je kunt ook gewoon naar de Sipi Falls gaan! Dit gebied, aan de rand van Mount Elgon National park is minstens net zo mooi, en je kunt er waanzinnig mooi hiken.

Wat kun je doen bij de Sipi Falls?

Het bergachtige gebied is bezaaid met jungle vegetatie, watervallen, rivieren, koffieplantages en bananenplanten, met hier en daar verstopte, kleien huisjes. Allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke hike! Je kunt een lange wandeling maken, waarbij je alle watervallen aftikt. Douche onder de kleinere watervallen, of ga abseilen langs de langste waterval van maar liefst 100 meter!

Ben je gepassioneerd koffieliefhebber? Dan zul je misschien wel weten dat ze zelfs bij de Simon Lévelt in Nederland koffie uit Sipi Falls, Oeganda verkopen. De heuvels zijn begroeid met koffieplantages waar jij tijdens een koffietour doorheen kunt banjeren. Leer stap voor stap hoe de koffie wordt gemaakt, maal een paar koffiebonen fijn en vergeet natuurlijk niet een bakkie achterover te slaan!

Waar kun je slapen bij de Sipi Falls

In dit gebied vind je veel accommodaties tegen de bergwanden aan, allen met schitterend uitzicht op de vallei of één van de watervallen. De meeste accommodaties in Sipi Falls zijn vrij basic, wat zorgt voor het gevoel dichtbij Moeder Natuur te zijn.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!