• West Oeganda

    Vanuit het knusse stadje Fort Portal kun je niet alleen een bezoekje brengen aan deze kraakheldere Crater Lakes. Deze stad ligt namelijk ook aan de voet van het ruige Rwenzori gebergte, met besneeuwde bergtoppen.

Wanneer je hoog tussen de groene vegetatie staat tussen de zingende vogeltjes, en uitkijkt over een vredig, blauw meer, zou je niet denken dat dit landschap 8000 tot 10.000 jaar geleden nog het woeste toneel voor vurige, vulkanische activiteiten was. Tegenwoordig zijn deze wilde vulkanen weer ingedut en is de rust wedergekeerd. Het resultaat? Een glooiend landschap bezaaid met spiegelgladde ‘Crater Lakes’. Ideaal voor een stevige hike, een duik in het water, vogelsoorten spotten of op een motor crossen door de jungle. Vanuit het knusse stadje Fort Portal kun je niet alleen een bezoekje brengen aan deze weelderige Crater Lakes. Deze stad ligt namelijk ook aan de voet van het ruige Rwenzori gebergte, met besneeuwde bergtoppen. Het Westen van Oeganda heeft genoeg te bieden!

Crater Lakes

Fort Portal is een leuk klein Afrikaans stadje (met een lekkere Italiaan die steenovenpizza’s bakt, en zelfs een restaurant dat Nederlandse kroketten verkoopt! Voor het geval je de roots maar met moeite los kan laten). De groene heuvels rondom Fort Portal zijn bezaaid met de Crater Lakes. Rondom de tropische Crater Lakes vind je kleine boerderijtjes en rijen en rijen bananenbomen. Lake Nkuruba wordt door velen als ‘het mooist’ betiteld. En eerlijk is eerlijk – dat is ook wel zo. Het kleine meertje ligt verstopt in een dikke jungle waar de apen je om de oren vliegen.

De beste – en allerleukste – manier om de meren te bezoeken is achterop de motor. Met een grote groep of het met gezin: spring achterop bij ervaren rijders en cross door het Oegandese heuvellandschap! Er zijn maar weinig meren in (Oost-)Afrika waar je zorgeloos baantjes kunt trekken, maar de Crater Lakes zijn heerlijke, zeldzame zwempareltjes. Perfect om een dag achterop de brommer of in de wandelschoenen af te sluiten met een ijskoud drankje en een duik in het frisse water!

Rwenzori Mountains

Op de achtergrond van het groene heuvellandschap prijken de majestueuze Rwenzori Mountains. Deze indrukwekkende bergketen vormt de grens tussen Oeganda en DRC. De Rwenzori Mountains zijn niet erg bekend en de bergketen staat in de schaduw van grotere broers Mount Kenya en Kilimanjaro. Best wel onterecht! Mount Stanley, in het Rwenzori gebergte is de op drie na hoogste berg in Afrika en is daarmee maar 90 meter lager dan de hoogste piek van nummer 2, Mount Kenya. Daarnaast heeft het Rwenzori gebergte maar liefst zes van de tien hoogste bergen op het Afrikaanse continent, en het grootste oppervlak gletsjers! Ja, gletsjers, dat lees je goed.

Voor rauw, puur en off-the-beaten-track mountaineering is het Rwenzori gebergte dus een parel bij uitstek. Je komt er geen kip tegen, en bent alleen met de bloedmooie natuur. Wist je dat Rwenzori thuishaven is voor veel zeldzame alpiene vegetatie, en je tijdens het beklimmen eindeloos veel diverse landschappen doorkruist? Van dichtbegroeid regenwoud, tot bamboebossen, tot de reuze boomheides tot besneeuwde toppen.

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Oeganda

Daarom met Charlie’s Travels naar Oeganda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!