HELP, IK KAN NIET KIEZEN! ZANZIBAR, PEMBA OF MAFIA ISLAND?

Je trip afsluiten aan het strand: even goed tot rust komen nadat je al die drukke steden hebt bezocht en je energie hebt besteed aan het bewonderend gapen naar het wildlife dat je gespot hebt. Maar nu komt de grote vraag: wélk strand en eiland kies je? Er zijn zoveel mooie hagelwitte paradijsjes in Tanzania te vinden… met ieder zo z’n voor- en (eigenlijk weinig) nadelen. In deze blog vertel ik je er alles over, zodat je makkelijker kunt kiezen en 100% zeker gaat genieten van je laatste dagen Afrika met Charlie’s Travels!

Auteur:

ZANZIBAR

Menig cocktailbar is ernaar vernoemd: Zanzibar. En terecht, want wie wil er nou niet overheerlijke G&T’s drinken op dit zonovergoten eiland met maagdelijke witte stranden en azuurblauwe oceaan? Je waant je op dit eiland echt in het paradijs van Oost-Afrika, met misschien wel de mooiste stranden van het hele kustgebied. Je kunt letterlijk 24 uur per dag doorbrengen met je tenen in het zand, want na een prachtige zonsondergang kun je je buikje rond eten in een van de vele gezellige restaurantjes. Van verrukkelijke lokale gerechten met een Kilimanjaro-biertje, tot een klassieke Italiaanse pasta met een glaasje rood, het kan allemaal op Zanzibar. En mocht je nog niet klaar zijn, dan dans je die volle buik zonder enige moeite er weer af in een toffe beachclub tot in de late uurtjes. Maak die heupen maar vast los! En wil je even wat anders dan zand, sla dan vooral het toffe Stone Town niet over. Je waant je in een andere wereld vol cultuur en lekkernijen in deze sfeervolle stad.

Keerzijde van dit alles is dat meer mensen de pracht van Zanzibar hebben weten te ontdekken. Weet dat je daarom niet de enige toerist bent op dit eiland. Wil je een meer authentieke experience, zoek dan vooral het noorden van het eiland op richting Nungwi, of kom compleet tot rust in het slaperige en romantische Paje.

Turtle Beach

Benieuwd naar Tanzania?

PEMBA

Het kleinere zusje Pemba ligt slechts op een kleine honderd kilometer noord van Zanzibar. Op een goede dag kun je vanaf Nungwi het andere eiland zien liggen, maar toch lijkt het gros van de reizigers dit eiland links te liggen. Ons verdict: helemaal onterecht. Pemba is eveneens met het prachtige blauwe water van de Indische Oceaan omringt, en doet hier dus zeker niet onder aan Zanzibar. Ook de stranden zijn er niet minder om. Vanwege de ruige kust en de vele mangrovebossen vind je ze misschien niet op iedere plek. Maar weet je ze te vinden (tip: in het noorden) dan wil je nooit meer naar huis. In tegenstelling tot Zanzibar is het niet ongebruikelijk dat je hier praktisch alleen bent. Geen zonnebril-verkopers en geen Italiaanse restaurants hier, mi scuzi. Alleen de zon, zee, strand en jij. En dat heerlijke sfeervolle lokale tentje.

Pemba onderscheid zich verder door het meer heuvelachtige groene landschap, waar Zanzibar vooral vlak is en uit zand bestaat. Je kunt er heerlijk hiken om van die prachtige uitzichten te genieten. En dan heb ik het nog niet gehad over het prachtige onderwaterlandschap. Pemba is met een paar prachtige koraalriffen een van de mooiste duikplekken van Oost-Afrika. Echt een aanrader om onderwater eens de omgeving te ontdekken!

Island

MAFIA ISLAND

Everyone loves the underdog. Waar Pemba het kleine zusje van Zanzibar is, is Mafia Island het verloren zoontje. Maar wij, bij Charlie’s Travels, hebben het zoontje weer teruggevonden en wij stellen hem graag aan je voor. Mafia Island is echt een pareltje met een geheel eigen sfeer. Dit eiland staat bekend om de waanzinnige mogelijkheid om met walvishaaien te duiken (van oktober tot februari). Zwemmen met de grootste vis ter wereld is een ervaring die je nooit zult vergeten! Mafia Island is een heerlijke authentieke plek met een Caribbean vibe, waar je vrijwel geen mede-toeristen tegen gaat komen. Het is bedekt met mangroves en prachtige stranden, verstopt achter mystieke groene bossen. Een van de kleine eilandjes heeft prachtige ruïnes, waardoor het ook wel het Pompei van Oost-Afrika wordt genoemd. Omdat Mafia zo’n relaxte en rustige plek is, zul je er als Mzungu ook niet zo snel lastig gevallen worden. Charlie is hier, tijdens zijn recente bezoek aan Tanzania met zijn team, helemaal verliefd op geworden. Over zijn specifieke avontuur en belevingen later meer, maar Mafia is het bezoeken waard!!

walvishaaien boot

Inhoud

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Selfdrive 4X4 avontuur in Zuidelijk Afrika

Slow Travel met 3opReis en Charlie’s Travels!

Ethisch verantwoord toerisme: zo respecteer je mensenrechten op reis