ALLEEN OF MET HET GEZIN OP GROEPSREIS? ALLE 5 VOORDELEN OP EEN RIJTJE

"GROEPSREIZEN? 8 jaar geleden had ik je uitgelachen... Maar nu denk ik dat de dynamiek van een groep kan bijdragen aan de ervaring als je de juiste mensen bij elkaar brengt op de juiste reis. Ik heb nog geen kinderen maar ben meegegaan op de groepsreizen, WAT EEN HEERLIJKE VIBE! Een individuele reis op maat of een groepsreis, het heeft beide z'n charme, voor- en nadelen. Als gezelligheid belangrijk voor je is en je iets wilt inleveren op maatwerk, ga voor de groepsreis met het gezin!" -Charlie

Groepsreizen en individuele reizen: allebei hebben ze zo hun charme. Vijf jaar geleden zijn we ons echt gaan specialiseren in familiereizen: de juiste accommodaties, activiteiten, routes, rij-afstanden, etc. Nu brengen we al die expertise bij elkaar in familiegroepsreizen. Maar welke gezelschapsvorm past het best bij jou (en jouw gezin)? Check hier de voordelen voor beide manieren van reizen!

De 5 voordelen van een individuele reis

#1 Jouw reis is écht op maat

Bij Charlie’s willen wij er zeker van zijn dat jouw reis naar Afrika ook echt JOUW reis wordt. Daarom gaan onze Travel Consultants altijd met jou in gesprek om jouw wensen en behoeften te bespreken om zo samen met jou jouw individuele droomreis in elkaar te toveren. Voel jij toch meer voor een groepsreis? Gelukkig hebben wij ook veel familiegroepreizen en dus veel keuze. Wij weten zeker dat er voor ieder wat wils is.

#2 De keuze is reuze

We zijn een echte Afrika-specialist en hebben ‘boots on the ground’ op al onze bestemmingen of collega’s hebben er gewoond. We kennen de landen dus door en door en de opties zijn eindeloos. Bij een individuele reis op maat kun je alles kiezen en bij een groepsreis ben je beperkt tot de reizen die we speciaal voor gezinnen hebben ontwikkeld. Uiteraard hebben wij wel opties om je reis eerder te beginnen of te verlengen als je er geen genoeg van kan krijgen.

#3 Je bent écht met elkaar

Als je alleen met het gezin op reis gaat ben je echt samen met elkaar. Tijd voor elkaar, samen mooie herinneringen maken en dichter tot elkaar komen. Wij hoeven niet uit te leggen dat je met een groepsreis met een groep bent – en dus minder alleen samen met het gezin bent. Maar laat je hierdoor niet tegenhouden: er zijn genoeg momenten tijdens de reis dat je alleen met het gezin bent. Daarnaast heb je tegen het einde van de reis ook de keuze om lekker te chillen met de groep of toch op te splitsen en de laatste dagen samen met het gezin door te brengen.

#4 Beschikbaarheid van accommodaties

Niet alle accommodaties lenen zich even goed voor grote groepen. Denk bijvoorbeeld aan een homestay – je zal maar weinig huizen tegenkomen waar je een groep van twintig man kwijt kan. Maar hey, ook daar is over nagedacht. Wil jij wel de ultieme Afrika ervaring en overnachten bij een local, maar ook op groepsreis? Joh, dan splitsen we de groep toch gewoon even op?

#5 Flexibele reisdata

Als jij kiest voor een individuele tailormade reis met jouw gezin, kan je vertrekken wanneer je wilt. Bij groepsreizen zit je toch gebonden aan vaste vertrekdata welke veelal in de zomer, kerst en meivakantie zullen vallen.

“Wil jij op reis met het hele gezin en keuze hebben uit alle opties? Doe dan snel de tekst en ontdek welk land het best bij jouw gezin past!” – Charlie

De 5 voordelen van een groepsreis met het gezin

#1 Gezelligheid!

Met kop en schouders steekt deze reden er toch wel echt boven uit! Een groepsreis is gewoon echt heel erg gezellig. Beleef samen met je nieuwste vrienden de mooiste dingen en maak de meest waardevolle herinneringen. Proost samen met andere ouders op alle mooie belevenissen, terwijl de kinderen lekker met elkaar aan het ravotten zijn. Maar met een individuele familiereis kom je dichter tot elkaar – en dat is ook heel veel waard.

#2 Goedkoper

Ja, we kunnen het er lang of kort over hebben, maar een groepsreis is toch net wat goedkoper dan een individuele reis. Dat komt door bepaalde groepsvoordelen met het transport, een gezamenlijke gids, een prive chef bij het kamperen, met z’n allen op een boot, etc… Scheelt niet heel veel, maar toch een goede reden die niet mag ontbreken in deze lijst.

#3 Je maakt vrienden waarvan je niet wist dat je ze miste

De grootste zorg bij het boeken van een groepsreis: is de groep leuk? Een groepsreis is goedkoper dan een individuele reis, maar dat mag de drijfveer niet zijn. Het sociale aspect – de gezelligheid met elkaar – maakt het een waanzinnige beleving! Maar dan moet het wel goed klikken! Geen zorgen, wij checken of jullie als groep goed bij elkaar passen. Dit doen wij door te selecteren op leeftijden, motivatie van de reis, interesses en reisbudget. 

#4 Gids gaat mee op pad

Wij zorgen ervoor dat er een gids meegaat tijdens jullie groepsreis. Scheelt jou heel wat minder zorgen en boos worden op Google Maps die weer niet werkt. Individuele reizen kunnen uiteraard ook met een drive guide, maar we zien veel reizigers die graag zelf het roer in handen hebben en voor een selfdrive trip gaan.

#5 Perfect voor de single parent

Met het gezin op groepsreis is bij uitstek onwijs chill voor alleenstaande ouders. Je hebt minder zorgen, hoeft niet alles als enige volwassen persoon te regelen en doordat je jouw vakantie deelt met andere ouders, zal het aan gezelligheid niet ontbreken. Natuurlijk kan je ook op individuele reis met een driver guide zodat je verder geen omkijken hebt naar alle reislogistiek. En die drivers zijn ook behoorlijk gezellig! 😉

Onze conclusie!

Het moge duidelijk zijn, zowel individuele familiereizen als familiegroepreizen hebben beide genoeg voordelen. Maar wij zijn er heilig van overtuigd dat iedereen ooit eens een groepsreis meegemaakt moet hebben. Ben jij een geboren twijfelkont en kan je gewoon echt niet kiezen? Geen probleem joh, vul alvast het formulier voor een familiegroepreis in en spar eens met een van onze Travel Consultants om te checken of zo’n groepsreis bij jullie gezin past.

Daarom met Charlie's Travels naar Afrika

We zijn “on the ground” in Afrika

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes & experiences

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

Onze reizen zijn persoonlijk en op maat

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

We nemen onze verantwoordelijkheid

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.

Inhoud

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

DEZE BLOGS ZUL JE OOK LEUK VINDEN:

Op zoek naar wildlife in Kenia: Dieren in de spotlight

Charlie’s Tribe: waarom kiezen mensen voor een reis met Charlie’s Travels?  

TRAVEL STORY – 4 vrienden in Kenia