• Tankwa Karoo National Park

    Tankwa Karoo National Park ontstond pas tegen 1990 en is daarom minder bekend als nationaal park bij de internationale toeristen. Het is een plek van stilte, eindeloze vlakten en enorm veel sterren.. Dit maakt Tankwa de uitgelezen plek om te kamperen onder de sterrenhemel! Toch zin is wat meer luxe? Kies voor de Elandsberg Cottages waar je chillt in je privé plunge pool met uitzicht over de Karoo vlaktes met kleurrijke bloemen!

Bloementapijt in Tankwa Karoo

Tankwa Karoo National Park is gelegen op slechts 4 uur ten noorden van Kaapstad, en ligt genesteld tussen de Cederbergen en de Klein Roggeveld Bergen. Het park is vooral bekend vanwege de grote diversiteit aan plantensoorten, waarvan veel zeer zeldzaam en uniek. Dit brengt een rijke vogelpopulatie met zich mee, en er zijn ook verschillende antilopen in het park te spotten van de zeldzame Cape Mountain zebra tot gemsbokken en springbokken.

De perfecte bestemming voor nieuwsgierige natuurliefhebbers! Na de lichte winterregen in juni en juli, ontstaat hier in het voorjaar (tussen augustus en oktober) een kleurrijk bloementapijt van wilde bloemen, die worden afgewisseld met de weerbare vetplanten die het hele jaar in de Karoo te vinden zijn. Tankwa Karoo is een plek van stilte en rust.. Hier zie je stofwolken rustig zweven over het eeuwenoude landschap, en verandert de kleur van de grond met de stand van de zon. ‘s Avonds geniet je hier van een eindeloze en indrukwekkende sterrenhemel! Zelfs wanneer je niet zweverig bent, zul je hier moeiteloos kunnen mediteren.

Elandsberg viewpoint

Met een 4×4 kan je naar het Elandsberg Viewpoint rijden voor een mooie kiekje. Geen dikke terreinwagen? Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je dit ook hiken: wel een behoorlijk pittige route! Must-do: rijd de Gannaga Pass! Een prachtige, onverharde weg die zo’n 548 meter omhoog gaat door het Roggeveld-gebergte, van de uitgestrekte vlaktes van de Tankwa Karoo tot de hoogvlakten bij Middelpos.

De ruwe schoonheid en eindeloze vergezichten maken dit een unieke ervaring. De pass heeft uiterst scherpe haarspelden en bochten dus goede driving-skills zijn vereist. Er is een goede mogelijkheid dat je de indrukwekkende Black Eagles spot aangezien de hoge bergkammen ideaal zijn voor hun nesten. Halverwege de pass vind je een bos van de bijzondere Botterbomen: een dwergachtig boompje met bijzondere bladeren, zo uit een sprookjesboek.

Karoo - 4x4
zuid-afrika-flower

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

HEB JE VRAGEN AAN ONZE ZUID-AFRIKA EXPERTS? START EEN WHATSAPP GESPREK!

(Klik rechtsonderin op de WhatsApp knop om een gesprek te starten)
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!