• Watersporten in Kaapstad

    Wanneer je aan Kaapstad denkt dan denk je aan water, wind en golven… Heel veel wind en heel veel golven zelfs! De geografische ligging zorgt voor bijzondere weersverschijnselen: zo heeft Kaapstad een mediterraan klimaat, terwijl de rest van het land een subtropisch klimaat heeft. Dit betekent dat Kaapstad milde winters kent en vrij warme zomers.

Het is niet voor niks dat veel watersporters in de Nederlandse winters afreizen naar dit zuidwestelijkste puntje van Afrika. Je kunt hier namelijk heel goed golfsurfen, zeilen, kitesurfen en windsurfen. Maar waar moet je precies zijn? En wat kun je daar dan doen? Laat ik het je uitleggen!

Kite- en windsurfen in Blouberg

Blouberg wordt ook wel Table View genoemd. Waarom? Vanuit deze hoek kun je heel goed zien hoe plat die berg eigenlijk wel niet is. De wind waait al eeuwen op zo’n manier over deze berg, waardoor deze bijzondere vorm is ontstaan.

Aan de achterkant van de Tafelberg wordt de wind opgestuwd en versneld: hierdoor heeft Blouberg vanaf eind december tot eind maart vrijwel dagelijks te maken met een loeiharde wind vanuit het zuidoosten. En dat zorgt weer voor hoge golven waar je heerlijk op kunt wind- of kitesurfen. Het is niet voor niks dat hier veel bekende wedstrijden plaatsvinden, zoals de Red Bull King of the Air.

Kaapstad is een veelzijdig watersportparadijs, waar ook nog eens één van de beste restaurants van Zuid-Afrika te vinden is: ‘Die Strandloper’.

Welke spots zijn er in Blouberg?

In Blouberg vind je verschillende spots. Je moet bij Sunset Beach zijn voor de hoogste golven. Liever kiten en een gezellige après-kitesurfsessie houden bij Pakalolo? Pak de auto naar Dolphin Beach! Je hebt goede kans dat je nog een paar professionele kitesurfers tegen het lijf loopt.

Wanneer je vlak water, golven én een woeste branding tegelijk wilt, dan kun je het beste richting Big Bay afreizen. Dit kleine dorpje kent een geweldige kitesurf-spot waarbij een deel wat meer beschut ligt. Hierdoor zijn er ook gebieden met vlak water voor je vetste wakestyle tricks. De echte diehard windsurfers gaan echter naar Melkbosstrand, omdat je hier hele steile golven hebt om de hoogste sprongen te kunnen maken.

Vragen over watersporten in Zuid-Afrika? Eén van Charlie’s Angels helpt je graag!

Golfsurfen in Muizenberg

Eén van de meest gefotografeerde plekjes van Zuid-Afrika is misschien wel Muizenberg. De kleurige strandhuisjes steken fel af tegen de uitgestrekte stranden en de omliggende bergen. De golven breken hier ver uit de kust en dit zorgt ervoor dat je hier perfect kunt golfsurfen. Doordat Muizenberg eigenlijk in een gigantische baai ligt, is het water hier een stukje warmer dan bij Blouberg. En dat vinden we natuurlijk ook wel lekker!

Surfers die in zwarte badpakken richting zee wandelen, met gekleurde hutjes erlangs

Wakeboarden, waterskiën of duiken bij Blue Rock

Op een uurtje rijden buiten Kaapstad ligt Blue Rock, een oude granietmijn die ondergelopen is met kristalhelder water. Wat doen de Zuid-Afrikanen hier dan mee? Juist, een kabelbaan bouwen om achter te wakeboarden of waterskiën. Op de baan kan je met maximaal 10 vrienden tegelijk achter elkaar kachelen met een gangetje van 30 kilometer per uur. Voor de echte gekkies liggen er een paar schansen in het water. Succes verzekerd na een paar biertjes! Op het diepste punt is het meer zelfs 65 meter diep en hierdoor is het geschikt om te duiken. Combineer dat alleen niet met die biertjes.

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in Zuid-Afrika?

Zeilen, wakeboarden, kitesurfen en windsurfen in Langebaan

Op ongeveer anderhalf uur rijden van Kaapstad ligt Langebaan: een veelzijdig watersportparadijs waar bovendien ‘Die Strandloper’ te vinden is: één van de beste restaurants van Zuid-Afrika. Langebaan is gelegen aan de Saldanhabaai en wordt omringd door water. Er zijn meerdere kite- en windsurf spots te vinden. Zo is Shark Bay perfect om lessen te nemen, doordat het water twee keer per dag zó ver terugtrekt dat het water tot je kniën komt. Vanaf de Langebaan Yacht club kun je een zeiltocht boeken, wakeboarden of een boot huren om er zelf op uit te trekken.

Dus…

In de regio van Kaapstad zijn er enorm veel mogelijkheden om te watersporten! Wil jij weten waar je voor welke sport precies naartoe moet? Of waarmee het goed te combineren is? Neem dan contact op met één van onze travel consultants! 

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Zuid-Afrika

Daarom met Charlie’s Travels naar Zuid-Afrika

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!