• Dar es Salaam

    In de ex-hoofdstad van Tanzania vind je restaurants, winkels, marktjes en musea die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Je komt terecht in een bruisende smeltkroes van culturen: Europees, Arabisch en Aziatisch!

Levendige, historische stad

Dar es Salaam is met 4.3 miljoen inwoners de grootste stad van Tanzania. Deze voormalige hoofdstad is nog steeds het economische, kloppende hart van het land en heeft daarnaast ook de belangrijkste haven. Vanuit Dar es Salaam worden verschillende exportgoederen afgehandeld zoals, koffie, katoen en huiden. Maar veel van deze ‘Made in Tanzania’-goederen blijven juist in het land en worden verkocht op de kleurrijke, lokale markten. Een chaotische, bruisende stad waar je als je je ogen open houdt, zomaar heel veel historie kunt ontdekken!

Aan het begin van de 20e eeuw was Dar es Salaam, onder Duitse bezetting, het belangrijkste contactpunt tussen het agrarische vasteland en de handelswereld langs de Indische Oceaan en de Swahili-kust. Door deze belangrijke tijd zijn er nog steeds restanten van de Britse en Duitse invloeden in de stad te vinden.
Een leuke manier om meer te weten te komen over deze historie, is tijdens een fiets of wandeltocht langs de waterkant van het stadscentrum. Met deze tour kom je langs de belangrijke kenmerken zoals: Het Nationaal Museum, het Dorpsmuseum, St. Joseph’s Cathedral, het Witte Vader’s Misson House, de Botanische Tuinen en het oude State House.

Bounty stranden om de hoek

Naast de historie van de stad heeft Dar es Salaam ook tropische stranden waar je je lekker in het warme zand kunt ingraven! Zo zou je South Beach, net buiten de binnenstad een bezoekje kunnen brengen of vaar met de boot ongeveer twee uur noord van de stad naar het paradijsje, Bongoyo Island!

Dar es Salaam is goed te combineren met de andere historische kustplaatsjes, Bagamoyo, Pangani of Tanga. Natuurlijk kun je ook met de boot naar het bekende Zanzibar of vlieg je binnen een uurtje naar Pemba of Mafia eiland. De mooie en wat minder toeristische safariparken Ruaha, Mikumi en Selous zijn ook bereikbaar vanaf hier.

dar-es-salaam-streetview
dar-es-salaam-strand

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

© Copyright - Algemene Voorwaarden - Sustainability Policy - Cookie Policy - Privacy Policy - Werken bij Charlie's Travels - Sitemap | Charlie's Travels: avontuurlijke reizen op maat in Afrika
✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!