• Toeristen ontlopen op Zanzibar & Stone Town

    Zanzibar: hét tropische paradijs van Afrika. Niks van gelogen, maar daardoor soms ook wat toeristisch. Laat je echter door de toeristen niet uit het veld slaan… Wij nemen je graag mee naar de echte parels op het eiland. Daag ons vooral uit om dat leuke plekje te vinden dat bij jouw wensen past. Vergeet ook zeker niet het culturele aspect van een nachtje Stone Town mee te pakken. Je leert meer over het duistere slavernij verleden van het eiland en struint over de kleurrijke marktjes waar je de beste souvenirs scoort.

    Krijg reisadvies op maat

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Reizen naar tropisch Zanzibar

Als ik Zanzibar zeg, zeg jij tropisch eiland. En dan heb je groot gelijk. Hier vind je palmbomen, bounty stranden, en een knalblauwe zee! Zanzibar is en blijft een toeristisch eiland. Het merendeel van deze toeristen zul je vinden in Nungwi en op Kendwa beach. Wil je een rustiger en mogelijk zelfs een witter strand, met een net zo blauwe zee om de hele dag te relaxen? Lees dan snel deze blog. Wij weten raad!

Ontdek het eiland vanuit een schitterende lokale boot (dhow), geniet van de mooiste zonsondergang vanuit Michamvi of ga op ontdekkingsreis in Stone Town. Zanzibar is namelijk meer dan alleen maar onderuitgezakt cocktails wegwerken.

Cultureel Stone Town

Stone Town is het oude deel van Zanzibar City, en zeker het bezoeken waard! De architectuur is beïnvloed door de Swahili en Arabische geschiedenis van het eiland – let vooral op de gedecoreerde deuren! In Stone Town heb je kleurrijke marktjes waar je overheen kunt lopen, maar je kunt ook meer leren over het duistere slavernijverleden van het eiland. De oude slavenmarkt in Zanzibar is een van de laatst afgeschafte slavenmarkten ter wereld. Sta open voor de indrukwekkende cultuur, de liefhebbende mensen en de tropische natuur: hier vind je alvast wat tips!

Dit alles maakt Zanzibar tot meer dan een tropisch paradijs. Je kunt hier op ontdekkingtocht, luieren op de eindeloze stranden, zwemmen in een kraakheldere oceaan, of toch nog even het culturele aspect meepakken door Stone Town te bezoeken.

tanzania zanzibar strand

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Wij nemen je mee door de straten van Stone Town:

Deze vriendengroep ontdekt Zanzibar vanuit een lokale dhow:

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Tanzania

Daarom met Charlie’s Travels naar Tanzania

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.