• Lake Naivasha

    Perfect voor een sunset bootsafari, waarbij hippos zich slechts op enkele meters afstand bevinden! Daarnaast is Lake Naivasha een vogelspot-locatie van wereldklasse, op nog geen twee uur rijden van Nairobi. Voor Kenianen daardoor de ideale weekend getaway!

Wat is er te zien?

De oevers van dit grote (139 km2) zoetwatermeer zijn een groene oase boordevol wildlife: giraffen, waterbokken, zebra’s, buffalo’s, krokodillen en vooral veel nijlpaarden! Ook de vogelliefhebber komt hier ook ruim aan zijn trekken. Lake Naivasha of het nabijgelegen Lake Oloiden zijn perfect voor een dobberende bootsafari met het zonnetje op je bol. Vergeet je factor 50 niet!

Waar kunnen we slapen bij Lake Naivasha?

Je hebt rondom Lake Naivasha prachtige accommodaties met uitzicht over het meer of over de de Great Rift Valley. Genoeg mogelijkheden in deze omgeving! Wanneer je kiest voor een cottage met uitzicht over Lake Naivasha, hoef je niet eens het water op om hippos te spotten. Ze struinen rustig rond voor je neus! Pas dus wel op dat je niet te dichtbij komt: ze zien er misschien schattig en chubby uit, maar hebben ijzersterke kaken! Ook de zwart-witte Colobus Aap laat zichzelf regelmatig zien.

Wat heeft de omgeving van Lake Naivasha nog meer te bieden?

Een bezoekje aan Lake Naivasha kun je combineren met een lunch of overnachting bij Elsamere. Hier heeft zich het verhaal van George en Joy Adams afgespeeld. Een koloniaal koppel dat een leeuw adopteerden: Elsa. De film Born Free (1966) is op dit (boek-)verhaal gebaseerd. Nog wat tijd over in je drukke agenda? Bezoek dan het nabijgelegen Hells Gate Park en ga op fietssafari, wandel door de canyons of beklauter één van de rotsen en bewonder het park vanuit vogelperspectief.

Voorbeeldreis-Koppel-Lake-Naivasha-Hippo-800x500

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.