• Maguga Dam

    De Maguga Dam ligt tussen de Makhonjwa Mountains: één van de oudste gebergten ter wereld. Een perfecte plek om in alle rust vogels te spotten of te vissen.

Meer over deze highlight

Afrika kaart Swaziland
Family friendly
Off the beaten track
Cultural vibes

Leeftijd: 6+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Pootje baden, bootje varen

Het grootste project dat Swaziland ooit heeft ondernomen! Dit enorme bouwwerk is in 2001 voltooid en produceert nu hydro-elektrische stroom, waardoor de grond in Swaziland geïrrigeerd kan worden. Het is Swaziland’s grootste reservoir en heeft een muur van wel 115 meter hoog, wat het die op drie na grootste dam in zuidelijk Afrika maakt.

Je kunt mooie wandelingen om de dam maken, maar de beste plek om deze dam te bekijken is natuurlijk vanaf het water. Dus spring in de boot, neem een koud biertje mee en geniet van een heerlijke zonsondergang vanaf het water. Of ga lekker actief kayakken over dit prachtige meer dat ontstaan is door de dam. Dit gebied staat bekend om zijn brasem en vissers komen van heinde en verre om hier op deze lekkernij te vissen. Nog geen plannen voor het diner? Sla je slag en vis je eigen avondeten hier!

Gelukszoekers

Deze dam ligt vlakbij Pigg’s Peak, een gebied genoemd naar William Pigg, die hier in de buurt een goudmijn heeft ontdekt. Dit dorpje werd een uitvalsbasis voor de goudzoekers en werd een belangrijke plek voor de omgeving. Zelfs nu nog heeft dit stadje een groot casino, waar nog steeds veel mensen hun geluk willen beproeven. Vandaag de dag is de mijn gesloten en is het gebied ingericht op de bosbouw en het toerisme. Dus neem vooral een bezoekje aan het mijnmuseum en bekijk de mooie, oude, koloniale huizen.

Voor de wandelende gelukszoekers onder ons is er nog een uitdaging, namelijk de hoogste berg van Swaziland: de Emlembe berg. Deze maakt deel uit van de Drakensbergen die tevens de grens vormen tussen Zuid-Afrika en Swaziland. Met zijn hoogste punt op 1862 meter is deze berg een leuke wandeling van ongeveer 3 tot 4 uur met een prachtig uitzicht als beloning.

Daarom met Charlie’s Travels naar Swaziland

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi,
Kan ik je helpen met meer informatie over Maguga Dam?