• Maputo

    Maputo is door haar Portugese koloniale charme geen typisch Afrikaanse hoofdstad. De stad ligt op een klif met uitzicht over de baai, en wordt ook wel The Rio of Africa genoemd!

The Rio of Africa

Maputo is de hoofdstad van Mozambique. De stad ligt op een klif met uitzicht over de baai en wordt ook wel the Rio of Africa genoemd (voorheen Lourenço Marques door de Portugezen.) Het is ondanks haar kleurrijke markten en vele uitgaansgelegenheden geen typisch Afrikaanse hoofdstad en daarom ook heel bijzonder om te bezoeken. Waarom? In Maputo vind je de invloeden van de Portugese kolonisten nog veel terug: de wegen zijn breed en groen en er staan veel koloniale, historische gebouwen.

Lang werd Mozambique gezien als geweldige vakantiebestemming, totdat burgeroorlogen roet in het eten gooiden. Inmiddels is er sinds 1992 vrede en trekken de witte stranden weer veel toeristen aan. Als je door de straten van Maputo loopt lijkt de oorlog alweer ver weg. Onlangs kondigde onze koninklijke familie aan er een vakantieoptrekje te willen neerzetten!

Het treinstation van Maputo is ontworpen door Gustav Eiffel, die ook de Eiffeltoren ontwierp. Zeker een bezoekje waard! Wil je wat meer van het land weten? Check dan de roerige geschiedenis in het Museum of Revolution.

maputo mozambique street

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Mozambique

Daarom met Charlie’s Travels naar Mozambique

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.