TSARANORO VALLEI

Hike richting de hoogste rots, paraglide naar beneden of kies voor een korte wandeling op lager niveau, die je meeneemt door de lokale dorpjes.

FLORA & FAUNA

Palmbomen, droogte, watervallen, veel rotsen, diepe dalen en hoge ruggen, mooie valleien en daarbij een van de meest biologisch-diverse parken van Madagascar. 106 Vogelsoorten, 55 kikkersoorten, 54 zoogdiersoorten, 30 orchideeënsoorten, 1000 plantensoorten: en het merendeel hiervan komt exclusief op Madagascar voor. In de Tsaranoro Vallei vind je ook de meeste soorten lemuren en prachtige, inheemse, wilde bloemen op de prairies. Het wordt ook wel ‘het Yosemite park’ van Madagascar genoemd. Hoewel dit klinkt als een locatie uit een sprookjesboek, zie je hier niet zoveel bezoekers…

AFGELEGEN, MAAR DE MOEITE WAARD!

Tsaranoro Vallei is een ruig gebied gelegen aan de voet van het Andringritra-gebergte waar je niet zomaar komt. Daar heb je tijd voor nodig en reizigers in Madagascar zijn vaak aan het racen tegen de klok. Er is zoveel moois te zien, de reistijden zijn lang en er is altijd te weinig tijd om pareltjes zoals de Tsaranoro Vallei mee te nemen in het reisprogramma. Zonde! Want dit is misschien wel het meest fotogenieke gedeelte van het land.

WANDELROUTES

Het gebied heeft verschillende wandelroutes. Een eenvoudige promenade door het heilige bos richting een natural pool, een iets pittigere klim over een rots genaamd De Kameleon of de zwaarste wandeling met een klim op de Tsaranoro rots. Voor iedere conditie wat wils! Het regenwoud ligt in het lagere gedeelte van het park, in het Oosten. De hoge bergen en prairies liggen in het Westen van het park. Watervallen denderen volop door de valleien verspreid door het gebied, dus die kom je gegarandeerd tijdens een wandeling tegen!

Of je nou alleen een bezoekje aan de vallei brengt, of de driedaagse trek naar de top van Pic Boby trotseert, hier kun je hoe dan ook schitterende wandelingen maken! Ook de vriendelijke Malagasy-bevolking wandelt door dit natuurgbied terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden.

WAAR KUN JE OVERNACHTEN?

De Tsaranoro Vallei ligt op ongeveer 60km van Ambalavao en dat maakt Ambalavao het dichtstbij gelegen stadje. Vanuit Ambalavao kun je verschillende uitstapjes maken naar het off the beaten track natuurgebied omringd door bergen. Voor de echte avonturiers zijn er verschillende kampeervelden aanwezig. Voor wie wat meer comfort wel op prijs stelt, kan ook voor een accommodatie in de vallei kiezen. Slaap lekker!

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.