• Chimpansees

    In vergelijking met berggorilla’s zijn chimpansees vaak een stuk actiever. Ze slingeren van boom naar boom in Nyungwe Forest, het oudste bergbos van Afrika!

Praktisch mensen, 95% van het DNA is gelijk

Het zijn praktisch mensen, zo verwant zijn ze aan ons! Hun DNA is bijna voor 95% gelijk aan dat van ons en dat is goed te zien wanneer je ze in het wild kan bestuderen. Ze zijn superhandig met voorwerpen en gereedschappen, zoals takjes en stenen om hun eten, bijvoorbeeld mieren, te kunnen vinden en verzamelen. Ook hebben ze net als mensen een bijzonder inlevingsvermogen en voelen ze ook een verdriet bij het verliezen van een dierbare.

Super menselijk dus! Omdat ze zo op mensen lijken, zijn ze vaak gebruikt voor onderzoeken, vooral medische- en gedragsproeven werden vaak op deze dieren uitgevoerd. Zo zijn onderzoekers erachter gekomen dat chimpansees gebarentaal kunnen leren en kunnen toepassen en ook kunnen leren aan soortgenoten. Dat wist Jane Goodall, een van de meest bekende onderzoekers van deze dieren, ook. Jane Goodall heeft jarenlang met chimpansees samengewoond om ze te onderzoeken in hun natuurlijke habitat, op de grens van Rwanda en Tanzania.

Met uitsterven bedreigd

Voorheen was de totale populatie van de chimpansees erg groot, maar tegenwoordig worden ze jammer genoeg met uitsterven bedreigd. Ontbossing en verkleining van het woongebied van de chimpansees is een van de grootste bedreigingen, maar ook de handel om hun vlees of juist als huisdier is ook een grote bedreiging. Veel stropers zijn helaas nog steeds in de weer om met chimpansees hun geld te verdienen.

Gelukkig zijn er veel plekken waar chimpansees beschermd worden en op veel van deze plekken kun je deze leukerds met eigen ogen bekijken. Zo zie je zelf dat ze heel erg op jou en je familie lijken. Misschien wel het meest op je kleine broertje? ;)

In het Nyungwe Forest in het zuiden van Rwanda kun je chimpanseefamilies bezoeken. Het is een toffe wandeling door de woeste wildernis, waar je de kans krijgt om deze mensapen een uur te bestuderen. Een echte once in a lifetime experience die je niet mag missen!

Chimps

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Rwanda

Daarom met Charlie’s Travels naar Rwanda

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.

✔️Super flexibele voorwaarden - ✔️Verantwoord toerisme - ✔️100% verzekerd op reis
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hey hey!
Stuur ons een berichtje op WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk verder met je vragen of interesses!