• Safari in private conservancy Lumo

    Verantwoord op safari in een park tjokvol wildlife, met een landschap van voornamelijk uitgestrekte savanne. Adembenemend mooi uitzicht op de Kilimanjaro en de Taita-heuvels. Doordat je op safari gaat in een conservancy zijn er soepelere regels. Je zit niet gebonden aan specifieke openings- en sluitingstijden.

Meer over deze highlight

Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Leeftijd: 0+
Prijs: €€

Meer over deze highlight

1
Family friendly
Off the beaten track
Eco friendly

Wildlife spotten

Lumo Conservancy ligt aan de grens van Tsavo West-park en werd in 1997 opgericht door drie rangers die besloten samen een wildlife natuurreservaat te vormen. Het landschap is met zijn voornamelijk uitgestrekte savanne: adembenemend mooi en de Taita heuvels en Mount Kilimanjaro prijken aan de horizon. Het park zit tjokvol wildlife! Je kunt hier olifanten, buffalo’s, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s, giraffen, zebra’s, antilopen en andere savanne-liefhebbers spotten.

Verantwoord op safari

Doordat je op safari gaat in een conservancy zijn er soepelere regels. Je zit niet gebonden aan specifieke openings- en sluitingstijden. Zo kun je onder begeleiding van een ranger en met groot licht op zak op nachtsafari of royaal ontbijten in de bush. En het geld dat je betaalt? Dat gaat rechtstreeks naar de community! Infrastructuur, onderwijs, gezondheidszorg, alles wordt hier opgekrikt dankzij de beurzen die voortkomen uit conservancy geld. Dat is nog eens verantwoord op safari gaan! Benieuwd waarom Lumo nog meer de moeite waard is? Hier lees je verder!

Magie!

Maak je safari nog sprookjesachtiger door te overnachten middenin het park onder de kraakheldere sterrenhemel of slaap in een van de mooiste lodges van Kenia: Lion’s Bluff. Deze accommodatie ligt op een bergrichel midden in het park en kijkt uit over de savanne waar regelmatig een stoet olifanten langs komt wandelen. Wanneer je met zo’n uitzicht ook nog een koud drankje kunt bestellen, weet je het zeker: magie bestaat!

Vraag je jezelf na het lezen af wat nu eignelijk het verschil is tussen een conservancy, national park of naturreservaat? Wij leggen het in deze blog uit!

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Africa Inside Out: Lumo Conservancy

Voor het project Africa Inside Out reizen Charlie en zijn team van content creators vanuit de relaxte kuststad Mombasa het ruige binnenland in! Een van de treinstops: Lumo Conservancy. Rollende savanne vlaktes, wildlife everywhere en Zazu de vogel die op je toekijkt tijdens je ontbijt in de openlucht. Wie naar Kenia komt voor het ultieme Afrika-avontuur waar je als kind al van droomde, zit hier in Lumo Conservancy helemaal goed!

Ik ben klaar voor het avontuur! En nu? Stuur een aanvraag, Skype met een van onze Charlie’s Angels, ontvang het voorstel en dan SAFARI NJEMA!

Waar kan ik nog meer naartoe?

Navigeer via de kaart naar andere bestemmingen in Kenia

Daarom met Charlie’s Travels naar Kenia

Wij zijn “on the ground” in Afrika

Ons team woont en werkt verspreid over heel Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

Wij ontwikkelen eigen routes

Overal waar Charlie met zijn team komt, ontwikkelt hij samen met bewoners en ondernemers nieuwe routes en experiences.

Elke reis is een co-creatie

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Alles is mogelijk, niets is te gek! Give us a try.

Wij werken verantwoord & duurzaam

Charlie’s Travels werkt met lokale partners en draagt bij aan CO2-projecten om milieuvervuiling te compenseren.