PARK ANJA

Er zijn veel verschillende soorten lemuren te vinden op het eiland – waaronder de bekende Ringstaart Maki. Deze schattige beestjes zijn van super dichtbij te zien in het Anja Reserve op de waanzinnige Route Nationale 7 naar het Zuiden. Een reis naar Madagascar is niet compleet zonder de lemuren!

PARK ANJA

Anja Community Reserve, of Reserve d’Anja zoals het in het Frans wordt genoemd, ligt op drie uur rijden van Ranomafana. Het (in verhouding met andere parken in Madagascar) kleine park ligt aan de voet van een grote klif en bestaat uit een zoetwatermeer en een bosgebied. Park Anja wordt gerund door de lokale community waardoor de natuur wordt behouden en de gemeenschap extra inkomsten heeft voor onderwijs- en gezondheidsprojecten. Door een bezoek aan dit park draag je dus ook je steentje bij!

CHILLENDE RINGSTAARTMAKI’S

In Park Anja vind je de hoogste concentratie ringstaartmaki’s van Madagascar! De roots van laffe Koning Julien uit de Madagascar-film zul je hier vinden. Naast ringstaartmaki’s wonen verschillende kameleons, talloze vogels, enkele slangensoorten en andere dieren in het park. De ringstaartmaki’s zijn gemakkelijk te spotten wanneer ze op de van de klif gevallen rotsen en keien liggen te relaxen. Samen met een lokale gids ga je het park in en neem je een twee uur of zes uur durende route. De gids zorgt ervoor dat je genoeg dieren spot en neemt je mee naar de grotten en uitzichtpunten in het park.

RN7 ROUTE

Park Anja ligt op de RN7 route en is daardoor een gemakkelijke stop voor reizigers die deze route afleggen. De volgende stop zou Isalo kunnen zijn, waar je via verschillende routes door de prachtige canyons kunt wandelen.

HEEFT U VRAGEN VOOR ONZE AFRIKA EXPERTS?

Bekijk meer unieke ervaringen

DAAROM MET CHARLIE’S TRAVELS NAAR AFRIKA

WE ZIJN “ON THE GROUND” IN AFRIKA

Wij werken, wonen, ademen en leven in Afrika. Hierdoor hebben we veel kennis en zijn we altijd dichtbij!

WIJ ONTWIKKELEN EIGEN ROUTES & EXPERIENCES

Samen met onze lokale partners ontwikkelen wij eigen unieke routes. Ontdek de hidden gems van het continent!

ONZE REIZEN ZIJN PERSOONLIJK EN OP MAAT

Iedere reis maken we op maat op basis van jouw wensen en onze Afrika-kennis. Wij staan dag en nacht voor jou klaar tijdens jouw reis.

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEID

Wij grijpen de kans om te zorgen dat onze reizen een duurzame en positieve impact hebben op het klimaat, de lokale communities en het wildlife.