OP SAFARI IN KENIA!

Wie Kenia zegt, bedoelt op safari en het is bizar hoeveel moois er in de Keniaanse safariparken te vinden is! Een mooie afwisseling met de uitgestrekte kust en het chaotische Nairobi is de rauwe, pure natuur waar je al het wildlife in haar volle glorie ziet. En zeg nou zelf: een safari in Kenia is natuurlijk niet compleet als jij niet een leeuw recht in haar ogen hebt aangekeken! Dit zijn de safariparken in Kenia!

Wie Kenia zegt, bedoelt op  safari en het is bizar hoeveel moois er in de Keniaanse safariparken te vinden is! Een mooie afwisseling met de uitgestrekte kust en het chaotische Nairobi is de rauwe, pure natuur waar je al het wildlife in haar volle glorie ziet. En zeg nou zelf: een safari in Kenia is natuurlijk niet compleet als jij niet een leeuw recht in haar ogen hebt aangekeken! Dit zijn de safariparken in Kenia!

De Maasai Mara

Crème de la crème der safariparken en wereldberoemd. Het grootste park van Kenia en tot de nok toe gevuld met wildlife. De uitgestrekte rolling plains van de Mara lenen zich perfect voor het spotten van beesten en dikke kans dat je hier de BIG 5 kan afvinken! En daar kwam je toch voor of niet dan?

Kom je in de maanden juli en augustus, dan is een must see de Big Migration. Miljoenen wildebeesten, zebra’s en andere herbivoren trekken dan door het nu diepgroene uitgestrekte land op zoek naar hun diner. Ze steken vanuit Tanzania de grens over, niet dat zij daar zelf iets van merken, maar opeens staan ze dus niet meer in de Serengeti maar zijn ze in de Maasai Mara terecht gekomen! Denk aan die massale oversteek bij de rivier, met gemene krokodillen en panische zebra’s die je op tv zag. Alleen nu insta jij zelf dus zo’n wreed schouwspel waarbij leeuwinnen zich laven aan een arm klein wildebeast. Deze natuur is niet voor watjes.

safarivan in masai mara met zonsondergang

Hell’s Gate National Park

Alle Dutchies opgelet want er mag weer gefietst worden! Ditmaal in een national park. Denk aan zebra’s die een stukje met je mee rennen en een dozijn aan pumba’s die vrolijk hun staartje als een antenne omhoog steken wanneer ze zich verplaatsen. Hoe bijzonder is het om langs een giraf te fietsen die net zijn lunch uit de boom aan het eten is en om een kudde wildebeesten, buffels of baboons te spotten aan de andere kant van de weg? Zorg alleen niet dat ze je achterna komen want dan zou je je fietskunsten nog eens moeten gaan uittesten!

Another fun fact: op deze vallei is de tranentrekker de Lion King gebaseerd. Die ene scene waar Mufasa onder de voet wordt gelopen door een kudde opgejaagde wildebeesten. Arme Simba, die hier helemaal alleen moest rondlopen daarna… Huil je al?? Die dus. Vandaag de dag zijn er helaas geen leeuwen meer die tussen de hoge grassprieten doorsluipen en kan jij dus rustig op je bakkie rijden.

fietsen hells gate np

Amboseli National Park

Heb je geluk dan krijg je hier niet alleen die rond stampende olifanten te zien maar ook nog eens de famous Kilimanjaro. Terwijl jij je ogen niet van die berg kan houden, komen de leeuwen, giraffen, zebra’s en antilopes zo langs je safari-busje voorbij gehobbeld en hoewel het een relatief klein park is, is het ontzettend divers. De natte gronden zorgen namelijk voor een gevarieerd leefgebied en zo komt het dat de badende hippo’s vlak voor de olifanten staan en dat de wildebeesten hier zo nu en dan even langsrennen. Spits je oren om het gelach van een hyena te horen en wie weet zie je hoe ze hun prooi verslinden. Geen zin om hier in een suf safari-busje te zitten? Wij hebben dé oplossing. Een safari per motor! Ruig, stoer en heerlijk off-beaten. De mensen hebben mooie landgrenzen getekend voor de parken, maar denk je nu echt dat de dieren zich daaraan houden? Tuurlijk niet! Het wildlife struint gewoon lekker daarheen waar ze het interessant vinden en zo komt het dus dat je zomaar een keertje langs een olifant komt te rijden terwijl jij rondcrosst op je motor! En gáaan!

amboseli np kilimanjaro met olifanten

Aberdare National Park

Hier vergeet je alle andere parken waar je tot nu toe bent geweest. Dit is zó anders! Geen eindeloze savanne’s hier; maar rotsen, watervallen en jungles! Bomen overal en wegen die ertussendoor zigzaggen. Bergpieken tot 4300 meter en diepe valleien uitgesleten door de eindeloze stroom aan water. Van bamboebossen tot regenwoud en van kleine kronkelende rivieren tot weide watervallen. Zet die zeldzame Afrikaanse kat hier maar op je lijstje om te willen spotten want ergens anders kan het niet!

Lumo Conservancy

Yes, hier wordt het spannend! Waar de rest allemaal national parken zijn, is dit een conservancy. In andere woorden: andere regels en veel meer mogelijkheden! Wat dacht je van een nachtsafari? Tijdens de nacht komt een ander deel van de savanne tot leven. Roofdieren gaan opzoek naar hun prooi en de jacht is begonnen. Met een beetje gelukt weet jij dit tafereel net te vangen met grote lichten die op de jeep staan, als een jager die zijn prooi gevonden heeft.

hyena lumo conservancy

Lake Nakuru National Park

Riep iemand flamingo’s?! Het beroemde Lake Nakuru, waar dit park omheen ligt, kende jaren wel miljoenen flamingo’s die aan het nestelen waren aan de kustlijn. Het meer veranderde dan in een roze vogelwaas. De laatste jaren is het waterpeil drastisch gestegen waardoor het percentage zout behoorlijk verminderd is. De duizenden flamingo’s hebben om die reden minder voedsel en trekken naar Lake Bogoria om te kunnen eten. De hoeveelheid flamingo’s varieert mee met de waterstand en het voedselaanbod en op sommige dagen kunnen de duizenden flamingo’s geslonken zijn naar een paar honderd – en andersom. Gelukkig heeft dit park nog meer te bieden dan deze roze fladderaars, namelijk neushoorns! Inmiddels leven er 25 zwarte neushoorn in het park en ruim 70 witte neushoorns naast die duizenden flamingo’s. Dus als je deze grote, gemene grazers in het echt wil zien, is dit park je beste kans!

flamingo's lake nakuru

Tsavo National Park

Tsavo National Park is vernoemd naar de rivier Tsavo en is onder te verdelen in Tsavo East en Tsavo West. Tsavo East is één van de oudste en grootste parken van heel Kenia maar door haar relatief plattere land gaan veel mensen naar West.

Dit park is het toneel geweest voor een indrukwekkende geschiedenis. Met de beroemde man-eating-lions: leeuwen die hier rondslopen en de arbeiders van de spoorlijn één voor één opaten, kent het park een vrij bloederige geschiedenis. Maar no worries die tijden zijn voorbij. Hier vind je ijzingwekkende rotsen en veel meer bush wat de spanning van de safari alleen maar vergroot. Want sluipt daar nu de achter-achterneef van de man-eating-lion achter dat bosje door?

zebra jong tsavo national park

Nairobi National Park

Nairobi is de enige stad ter wereld met een National Park. In sommige stukjes waan je jezelf midden in de natuur, maar je spot ook vaak wildlife met de skyline van de stad nog op de achtergrond. Tientallen leeuwen en neushoorns hebben dit als hun thuisbasis en het is onvoorstelbaar dat er zo dicht bij de stad, zo veel wildlife te vinden is! Op sommige momenten vergeet je waar je bent. In het hoge gras, de zoektocht naar een witte neushoorn of tijdens het spotten van vechtende zebra’s. Bij de volgende bocht duikt de skyline weer op en word je herinnerd aan het feit dat er ooit in heel Nairobi dieren leefden, maar dat de bouw van de stad hun leefgebied heeft verkleind.

Nairobi National Park met zebra's

Heb je vragen aan onze Afrika-experts?

Ready voor een safari in Kenia? Mooi! Kies jij het park uit, dan doen wij de rest! Neem contact met ons op om je vakantie te plannen en kijk op onze Kenia-pagina om te zien wat er nog meer voor een moois is!

Open chat
1
Can I help you?
Hi, Can I help you with more information about Op safari in Kenia!?
Powered by